Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dochterbedrijf Huawei lanceert dunne Honor T1 Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2014, 14:27 CategorieAndroid

De tabletmarkt is sinds vandaag weer een Android tablet rijker. Honor, het dochterbedrijf van Huawei, heeft namelijk de Honor T1 in Europa gelanceerd. Deze dunne Android tablet heeft een adviesprijs van 129,99 euro meegekregen.

De Honor T1 is de eerste tablet van Honor, een bedrijf dat door Huawei in het leven is geroepen. De tablet is geen krachtpatser of indrukwekkend apparaat, wat we met een prijs van 129,99 euro ook niet mogen verwachten. Voor dit bedrag krijg je een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en onder de motorkap zien we een Qualcomm Snapdragon 200-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz terug.

Honor-T1-2

Verder is de tablet uitgerust met 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 0,3 megapixel webcam aan de voorzijde, Bluetooth 4.0 en WiFi. De Honor T1 draait opvallend genoeg op Android 4.3 Jelly Bean maar daar overheen is de bekende Emotion UI-skin van Huawei gelegd. De tablet heeft een afmeting van 210,6 x 127,7 x 7,9 millimeter en weegt 360 gram. De 4.800mAh accu moet volgens de fabrikant zorgen voor een standby-tijd van ongeveer 300 uur.

De Honor T1 zou op korte termijn in de Nederlandse winkels moeten verschijnen. In Duitsland ligt de tablet al in de winkels voor een prijs van 129,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.