Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Downgraden naar iOS 8.1 niet meer mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2014, 8:45 CategorieiPad

Apple heeft ervoor gezorgd dat het niet meer mogelijk is je iDevice te downgraden van iOS 8.1.1 naar iOS 8.1, ondanks de aanhoudende problemen. Sommige Wi-Fi-only-apparaten van Apple zijn door die vele bugs vrijwel onbruikbaar.

iOS 8

Als je het nieuws rondom iOS 8 gevolgd heb, dan kom je waarschijnlijk, net als de rest van het internet, tot de conclusie dat dit de meest buggy release van Apples mobiele besturingssysteem ooit is. Al vanaf het eerste moment kampt de software met problemen. Zo kunnen sommige gebruikers hun Bluetooth-apparaten niet meer aan hun iPhones koppelen en melden andere gebruikers weer dat de Wi-Fi-verbinding niet werkt. Mocht je dan een Wi-Fi-only-apparaat hebben, dan ben je dus flink de pineut.

Apple heeft geprobeerd al die problemen op te lossen in de afgelopen twee maanden, maar het lijkt erop dat het bedrijf met elke update voor nieuwe problemen zorgt. Naast de bovenstaande problemen, kwam het ook regelmatig voor dat mensen niet konden bellen met hun nieuwe iPhone 6 Plus of dat het batterijverbruik zo groot was, dat je eigenlijk je handzame apparaat niet eens kon meenemen onderweg. Al die problemen leidde kort geleden tot een stagnatie in de adoptie van iOS 8, omdat mensen die kinderziektes beu zijn.

De laatste release van iOS is iOS 8.1.1 en die moest de problemen van iOS 8.1 gaan oplossen. Buiten het feit dat dit niet gebeurd is, zorgde de update wederom voor een handvol nieuwe problemen. Dit zorgde ervoor dat mensen voor de keuze kwamen te staan: update ik m’n apparaat naar iOS 8.1.1 of blijf ik voorlopig bij iOS 8.1? Voor de mensen die hem geüpdatet hebben en graag terug willen, hebben we slecht nieuws: Apple heeft ervoor gezorgd dat downgraden niet meer mogelijk is; je zult het dus met 8.1.1 moeten doen voorlopig.

 • Delen:

Reacties

 1. Pierre Courbois
  07 december, 2014 om 22:52

  Het is werkelijk knudde met mijn iPhone! De wifi ontvangst is zó zwak dat ik alles maar weer doe met mijn iPAD die nog steeds goed werkt. Ook mail is verschrikkelijk, hij geeft wel aan dat er mail binnenkort maar als ik op de App druk gaat hij terug naar het beginstadium.
  Dat moet ik dus op een ander apparaat gaan kijken wat er binnenkomt.
  Kortom, mailen is totaal onmogelijk. Ik heb 8.1.1 er op staan: RAMPZALIG !!!!!!!!!!
  Hoe los je dit op? Ik heb alles geprobeerd. Maar ik ga niet mijn iPad of laptop mee op reis en/of in de trein nemen, dáárvoor heb ik nu die iPHONE aangeschaft. Overigens, het mobile netwerk VREET vermogen, 150 per dag als je ff naar het weer kijkt en je bankrekening bezichtigd. Waardeloos allemaal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.