Downgraden naar iOS 8.1 niet meer mogelijk

02 december 2014 1 Minuut 1 Reacties

Apple heeft ervoor gezorgd dat het niet meer mogelijk is je iDevice te downgraden van iOS 8.1.1 naar iOS 8.1, ondanks de aanhoudende problemen. Sommige Wi-Fi-only-apparaten van Apple zijn door die vele bugs vrijwel onbruikbaar.

iOS 8

Als je het nieuws rondom iOS 8 gevolgd heb, dan kom je waarschijnlijk, net als de rest van het internet, tot de conclusie dat dit de meest buggy release van Apples mobiele besturingssysteem ooit is. Al vanaf het eerste moment kampt de software met problemen. Zo kunnen sommige gebruikers hun Bluetooth-apparaten niet meer aan hun iPhones koppelen en melden andere gebruikers weer dat de Wi-Fi-verbinding niet werkt. Mocht je dan een Wi-Fi-only-apparaat hebben, dan ben je dus flink de pineut.

Apple heeft geprobeerd al die problemen op te lossen in de afgelopen twee maanden, maar het lijkt erop dat het bedrijf met elke update voor nieuwe problemen zorgt. Naast de bovenstaande problemen, kwam het ook regelmatig voor dat mensen niet konden bellen met hun nieuwe iPhone 6 Plus of dat het batterijverbruik zo groot was, dat je eigenlijk je handzame apparaat niet eens kon meenemen onderweg. Al die problemen leidde kort geleden tot een stagnatie in de adoptie van iOS 8, omdat mensen die kinderziektes beu zijn.

De laatste release van iOS is iOS 8.1.1 en die moest de problemen van iOS 8.1 gaan oplossen. Buiten het feit dat dit niet gebeurd is, zorgde de update wederom voor een handvol nieuwe problemen. Dit zorgde ervoor dat mensen voor de keuze kwamen te staan: update ik m’n apparaat naar iOS 8.1.1 of blijf ik voorlopig bij iOS 8.1? Voor de mensen die hem geüpdatet hebben en graag terug willen, hebben we slecht nieuws: Apple heeft ervoor gezorgd dat downgraden niet meer mogelijk is; je zult het dus met 8.1.1 moeten doen voorlopig.

Reacties (1)