Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dragon Quest III nu uit op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2014, 8:56 CategorieAndroid

Na de release van al die andere Dragon Quest-spellen op de mobiele platformen, brengt Square Enix nu ook Dragon Quest III uit. Het spel is nu te downloaden voor zowel Android als iOS en kost je eenmalig negen euro. Maar dan heb je ook geen last van in-app-aankopen.

Dragon Quest III

Het is misschien wel zo dat de gameserie Dragon Quest populairder is in Japan, het land waar de games vandaan komen, dan in de rest van de wereld, het kan in elk geval op een grote groep fans rekenen buiten het land van de rijzende zon. Dragon Quest komt al sinds jaar en dag uit op veel verschillende spelcomputers, dus is de kans groot dat je ooit wel eens eerder een spel voorbij hebt zien komen. Al is het maar omdat eerder dit jaar andere games uit de serie zijn uitgebracht op zowel Android als iOS, zoals Dragon Quest en Dragon Quest IV.

En naast die twee Dragon Quest-spellen, vind je ook al Dragon Quest II en Dragon Quest VIII op de twee grootste mobiele platformen. Dus mocht je een zwak voor de serie hebben gekregen of gewoon snakken naar een ouderwetse rpg, dan zit je bij Square Enix wel goed. Met de release van Dragon Quest III zien we alweer het vijfde Dragon Quest-spel verschijnen; een game die oorspronkelijk uitkwam in de jaren tachtig in Japan en begin jaren negentig in de Verenigde Staten, onder de naam Dragon Warrior III (vanwege een copyright-zaak).

Dit spel bracht een aantal innovaties met zich mee die we vandaag de dag nog steeds tegenkomen in moderne Dragon Quest-spellen, zoals het klassensysteem (waar je met meerdere personages rondloopt die elk hun eigen krachten en vaardigheden hebben) en de structuur van de open wereld. Hoewel eerdere delen ook al die open structuur hadden, zagen we pas in deel drie dat het echt mogelijk was te gaan en te staan waar je maar wilde. Dragon Quest III kost je eenmalig 8,99 euro en je hebt daarna geen last van in-app-aankopen.

  • Dragon Quest III
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.