Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox’ Carousel helpt nu ruimte vrijmaken op Android

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 9:57 CategorieAndroid

De aparte foto-applicatie van Dropbox, Carousel, kan je vanaf vandaag helpen ruimte vrij te maken op het interne geheugen van je tablet. De optie is momenteel alleen beschikbaar op Android en iOS-bezitters moeten nog een week langer wachten.

Carousel

Dropbox heeft bekendgemaakt dat de aparte foto-applicatie van het bedrijf, Carousel, vanaf vandaag kan helpen met ruimte vrijmaken op je Android-tablet. De foto-app kan namelijk foto’s en video’s verwijderen die al in de cloud staan. Het mooie van de Carousel-app is, is dat je die foto’s dan gewoon kunt blijven bekijken op je tablet, zonder dat ze er daadwerkelijk op staan. Stel dat je vandaag de app zou installeren, dan gooit het niet alleen je nieuwe foto’s in de cloud, het maakt direct een back-up van alles dat al op het apparaat stond.

Wanneer je ruimte dreigt op te raken, dan stuurt Carousel je een notificatie met de optie foto’s te verwijderen. En volgens de makers van de app hoef je je geen zorgen te maken over het per ongeluk verwijderen van foto’s die niet in de cloud staan, omdat er een hoop veiligheidsvoorzieningen zijn. Elke foto krijgt een speciale code en met die code kan de app kijken welke foto in de cloud staat en welke niet. Verwijder je dus foto’s binnen de Carousel-app, dan ben je er zeker van dat die ook daadwerkelijk in de wolken geparkeerd staan.

Eén van de veiligheidsmaatregelen is dat Carousel geen foto’s verwijdert die nog geen dertig dagen oud zijn, bijvoorbeeld. Zo raak je wellicht langzaamaan gewend aan het feit dat je niet zelf meer hoeft te denken aan het back-uppen van foto’s en je die veilig van je tablet kunt verwijderen. De applicatie is vandaag geüpdatet met de verwijderfunctie, maar enkel nog voor Android. Dropbox heeft aangegeven dat Carousel voor iOS dezelfde behandeling kan verwachten, maar dat gaat mogelijk nog tot een week duren.

  • Carousel
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.