Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox voegt nieuwe functies toe op iOS

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 20:45 CategorieApplicaties

Dropbox rolt momenteel een update uit waarmee het nieuwe functies toevoegt aan de iOS-app, waaronder het hernoemen van bestanden. Ook kun je mappen een andere naam geven. De opties vind je onder het nieuwe menu, dat je herkent aan de drie puntjes.

Dropbox

Dropbox heeft vandaag aangekondigd een update uit te rollen voor de iOS-app. Met de update brengt Dropbox een nieuw menu naar de iOS-app, dat je herkent aan de drie puntjes in beeld. De knop staat rechts bovenin beeld, naast de deelknop. Wanneer je op die knop drukt, dan zul je de optie zien staan waarmee je het bestand, dat je op dat moment geselecteerd hebt, kunnen hernoemen. Ook kun je op die manier hele mappen een andere naam geven, zodat je je bestanden gemakkelijker en sneller kunt terugvinden de volgende keer.

Met deze update brengt Dropbox ook een verdwijnende balk naar de iOS-applicatie. Normaal gesproken blijft die balk in beeld staan wanneer je een bestand bewerkt of bekijkt en door hem te laten verdwijnen, heb je straks meer ruimte om te lezen of te bewerken. Je hoeft daarvoor slechts éénmaal te tappen op het scherm en de balk verdwijnt. Tap je nog een keer, dan verschijnt-ie weer. Android-eigenaars kennen deze functie al langer, aangezien die gewoon in het systeem zelf gebakken zit. Desalniettemin heel handig.

Als laatste bevat die (nu verdwijnende) balk ook een knopje om rechtstreeks naar de Microsof Office-apps te gaan vanuit Dropbox. Dat is voorlopig de laatste stap van de integratie van beide diensten, die beide bedrijven vorige maand hebben aangekondigd. Door die samenwerking is het mogelijk Microsoft Office-documenten direct te openen en te bewerken binnen de Dropbox-app en andersom op te slaan binnen Dropbox, waardoor je niet verplicht bent OneDrive te gebruiken. De update voor Dropbox kan elk moment in de App Store staan.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.