Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Evernote’s Context nu beschikbaar op Android en Windows

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 9:53 CategorieAndroid

Evernote heeft een nieuwe functie gelanceerd op Android en Windows, die al eerder verkrijgbaar was op iOS: de functie Context. Context is een handige assistent die op de onderwerpen zoekt waar je op dat moment aan werkt.

Evernote Context

Evernote heeft de Android- en Windows-applicaties van de gelijknamige software voorzien van een flinke update. iOS-bezitters konden er al een tijdje mee aan de gang, maar nu kan ook de rest van de wereld aan de slag met Context. Context is een soort digitale assistent die je relevante informatie aanbiedt over de onderwerpen waar je op dat moment mee bezig bent binnen de Evernote-app. Het doorzoekt je oudere notities, contacten en zelfs nieuwswebsites zoals The Wall Street Journal en gespecialiseerde sites als Techcrunch.

Context is een nieuwe manier van Evernote om je nog productiever te laten zijn. Maar het bedrijf kan zich ook voorstellen dat al die informatie onderaan je scherm voor de nodige afleiding kan zorgen, dus kun je de feature uitzetten wanneer je denkt dat het teveel wordt. Wil je er toch direct iets mee doen, dan hoef je enkel op de notities onderin beeld te tappen, waarna je direct kunt beginnen met lezen of het artikel of de notitie kunt bewaren voor later, om alle relevante informatie nog eens door te nemen.

Wel is het nog steeds zo dat je voor een website als The Wall Street Journal een abonnement nodig hebt – mocht je dat al hebben, maar heb je nog geen account bij Evernote, dan kun je twee vliegen in één klap slaan door gebruik te maken van de actie via de WSJ, waarmee je een jaar lang gratis gebruik kunt maken van Evernote Premium. Evernote Context is ook enkel beschikbaar voor betalende klanten. Overigens geeft Evernote aan dat privacy hoog in het vaandel staat en dat de suggesties niet bedoeld zijn als reclames.

  • Evernote
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.