Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fabrikant Xiaomi houdt morgen een evenement

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 11:42 CategorieAndroid

Morgen vindt er een evenement van de fabrikant Xiaomi plaats, maar niemand kan invullen wat er dan daadwerkelijk getoond gaat worden. Waar de één denkt aan een nieuwe smartphone, is de kans eigenlijk groter dat het gaat om een nieuwe tablet.

Xiaomi

In de afgelopen dagen heeft de Chinese fabrikant Xiaomi verschillende mensen uitgenodigd voor een evenement dat morgen plaatsvindt. Hoewel men er een beetje van uitgaat dat dit event betrekking heeft op de nieuwe smartphone, de Xiaomi Mi 5, is de kans groter dan Xiaomi die pas laat zien op CES 2015, in januari. De tekst op de uitnodiging, Up in the Wind Together, zegt ook vrij weinig over de plannen van de producent. Eigenlijk helemaal niets, maar een eerder verschenen gerucht kan misschien het antwoord geven.

Volgens de laatste geruchten zou het bedrijf, dat eigenlijk vanuit het niets zo groot is geworden, momenteel werken aan een eigen tablet. Die tablet heet The Mi, heeft een scherm van 9,2 inch en hij zou omgerekend zo’n honderd dollar kosten, wat voor ons neerkomt op 82 euro. Onder de motorkap vinden we een 1.2 GHz quad-core Snapdragon 410-processor, een Adreno 306 GPU, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan interne schijfruimte. Dit zou dus nog wel eens de tablet kunnen zijn die morgen wordt aangekondigd.

Qua resolutie zal de tablet je tegenvallen; met z’n 720 x 1280 pixels behaalt deze slechts een pixeldichtheid van 159, wat echt extreem laag is en wat dus voor minder scherp ogend beeld gaat zorgen. Qua prestaties zal de tablet gelijk zijn aan een iPad Mini. Xiaomi verwacht dat The Mi extreem populair gaat zijn vanwege de lage prijs, maar dat is natuurlijk nog maar te bezien. Of de tablet ook naar Europa komt, is nog niet bekend, maar gezien de plannen van het bedrijf om ook internationaal door te breken zal het waarschijnlijk wel gebeuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.