Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook verbetert automatisch foto’s binnen apps

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 10:56 CategorieAndroid

Facebook gaat je helpen met het verbeteren van je foto’s die je uploadt via de applicaties op iOS en Android – maar voorlopig alleen op iOS. Mocht je nog moeite hebben met de belichting en dergelijke en heb je een Android-apparaat, dan moet je nog even geduld hebben.

Facebook verbetert foto’s

We kunnen allemaal wel een beetje hulp gebruiken bij het maken en bewerken van foto’s die we maken met tablets, phablets en smartphones. De meeste foto’s hebben een slechte belichting, andere zijn weer bewogen en sommige doen je afvragen waarom ze überhaupt op Facebook staan. In het laatste geval is het al te laat: dan heeft Facebook de foto’s netjes aangepast zodat je duidelijk kunt zien wat er op die foto gebeurt en is het enige dat je nog kunt doen die foto snel verwijderden, voordat iedereen hem gezien heeft.

Voorlopig kan Facebook je alleen nog maar helpen met het verbeteren van je foto’s op iOS. Dankzij algoritmes kan de applicatie snel wat aanpassingen maken, bijvoorbeeld qua licht, schaduw en scherpte, waardoor je sneller je foto’s op het sociale netwerk kwijt kunt. Voor iedereen is dat handig: jij, als gebruiker, bent minder tijd kwijt aan het plaatsen van de foto en Facebook is sneller content rijker waar het zo’n beetje al z’n centjes mee verdiend. Een win-win-situatie voor de fervente Facebooker. Android-gebruikers moeten nog even wachten.

Voorheen was het aanpassen van je foto’s een langzaam proces. Je kreeg te maken met wat filters en schuivers, en als je niet tevreden was met het resultaat moest je of opnieuw beginnen of ervoor kiezen het alsnog te plaatsen. Onlangs zagen we ook dat Twitter z’n filter systeem aanpaste, dat nu wel erg op dat van Instagram lijkt. Ook die aanpassing zorgt ervoor dat gebruikers sneller hun foto’s op het netwerk kunnen plaatsen, wat voor iedereen weer een win-win-situatie oplevert. Android-gebruikers krijgen de functies ‘binnenkort’.

  • Facebook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.