Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook versnelt verzonden berichten in Messenger

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 9:33 CategorieAndroid

Facebook heeft de Android- en iOS-apps van Facebook Messenger voorzien van een update, waardoor berichten uitwisselen nu iets sneller gaat. Met deze stapt hoopt het sociale platform dat gebruikers trouw blijven aan de Facebook-producten.

Facebook Messenger

De snelheid waarmee een bericht via een berichtendienst verstuurd wordt, kan cruciaal zijn in de communicatie tussen twee of meerdere personen. Het is al vervelend genoeg dat je moet wachten totdat je gesprekspartner klaar is met typen, dus elke vorm van lag (een kink in de verbinding) kan als storend worden ervaren door fervente chatters. Facebook is daar zich van bewust en heeft daarom z’n Android- en iOS-apps voorzien van een update waardoor berichten versturen via Facebook Messenger iets sneller gaat.

Nu zul je die snelheid wellicht niet eens opmerken, omdat het om milliseconden gaat, maar het is altijd goed om te zien dat bedrijven hun beste doen hun producten te verbeteren. Of een poging daartoe doen. Want met dezelfde update introduceert Facebook ook een andere feature: je kunt nu zien wanneer je bericht nog onderweg is, wanneer hij is aangekomen en bij wie en wie hem daarna wel of niet gelezen heeft. Alsof het Noord-Amerikaanse bedrijf niets geleerd heeft van die blauwe vinkjes binnen Whatsapp.

Je ziet voortaan dus een ronde foto van een vriend / één van je vrienden die het bericht gelezen heeft. Mocht je al wat langer op het internet ronddwalen, dan herinner je die foto’s misschien nog wel van een oude webplugin van Facebook, die bij een website liet zien wie van je vrienden hem leuk vindt. De uitrol van de update vond afgelopen weekend plaatst. Mocht je hem nog niet hebben ontvangen, zo’n uitrol gaat meestal in fases, dan kun je de update ook handmatig downloaden via de productpagina’s van de applicatie.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.