Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Firefox-browser mogelijk toch naar iOS-platform

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 13:47 CategorieApplicaties

Mogelijk kun je al heel snel aan de gang met de Firefox-browser op het iOS-platform, maar hoe Mozilla dat gaat doen is nog onduidelijk. Mozilla ligt al geruime tijd in de clinch met Apple over de technologie die Firefox wil gebruiken, maar wat niet mag van Apple.

Firefox voor iOS

De webbrowser van Firefox is heel populair op pc en ook Android-eigenaars kunnen al geruime tijd spelen met de browser, die onlangs nog een update gekregen heeft. En al sinds jaar en dag roept Mozilla hard dat het nooit met een iOS-versie van Firefox zou aankomen, omdat Apple het niet toelaat zijn eigen web engine te gebruiken. Maar daar komt nu mogelijk verandering in, omdat Mozilla heeft laten weten te werken aan een iOS-versie van Firefox. Dat liet het bedrijf weten via het Twitter-profiel van release manager Lukas Blakk.

Apple is altijd heel streng geweest als het om third-party browsers gaat op haar eigen platform. Naast Safari vinden we er onder andere Opera en Chrome, maar dat is alleen omdat de bedrijven akkoord zijn gegaan dat die browsers werken met Apples eigen Javascript en rendering engines. Of – in het geval van Opera – met een omweg werken, maar altijd alle informatie terugsturen naar het apparaat. Mogelijk gaat Firefox ook een dergelijke techniek implementeren, waardoor alle functies, zoals je eigen profiel, behouden blijven.

Maar dat is nu nog onzeker, omdat alleen naar buiten is gebracht dat die versie er mogelijk aan komt. En Firefox zal wel moeten. Vandaag de dag willen gebruikers op elk apparaat dezelfde browser gebruiken, omdat die browsers nou eenmaal functies hebben waarmee het favorieten en wachtwoorden opslaat en synchroniseert op alle apparaten waar de browser op staat. Dat levert enorm veel gebruiksvriendelijkheid op en zou mogelijk voor een flinke groeispurt kunnen zorgen binnen het bedrijf. We wachten het nog even rustig af.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.