Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Firefox voor Android krijgt Chromecast-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 10:23 CategorieAndroid

Mozilla heeft de Android-app van de browser Firefox geüpdatet en geeft hem een fris design, bug fixes en Chromecast-ondersteuning. Daarmee is het mogelijk het beeld dat je op je phablet of tablet hebt, te spiegelen naar je televisie.

Firefox voor Android

Mozilla heeft de afgelopen weken niet stilgezeten als het om de Android-app van de Firefox-browser gaat. De huidige versie, nummer 34 alweer, heeft een handvol bug fixes en prestatieverbeteringen gekregen. Zo heeft het bedrijf onder andere het probleem verholpen met het afspelen .mp4-bestanden. Helaas werkt Flash en het afspelen van .mp3-bestanden en nog niet, maar daar is Mozilla van op de hoogte. Mogelijk zien we die verbetering in een volgende versie van de browser-app, die er ongetwijfeld aan zit te komen.

Belangrijker is misschien wel de mogelijkheid nu ook je beeld op je phablet of tablet te kunnen spiegelen naar je televisie, dankzij de ingebouwde Chromecast-ondersteuning. Wanneer je zo’n HDMI-stick in je televisie gestoken hebt, dan kun je nu direct je beeld ernaartoe sturen, zoals je dat al eerder met je laptop of andere Chromecast-ondersteunende apparaten deed. Deze functie zat al eerder in de beta van Firefox voor Android, maar die werkt eigenlijk voor geen meter. Gelukkig heeft Firefox er alles aan gedaan die ervaring te verbeteren.

Ook zien we dat Firefox voor Android een licht getweakt design heeft. Het kleurgebruik is wat simpeler van aard en ligt nu meer in lijn met de kleuren die Firefox in de pc-browser gebruikt. Dit nieuwe design levert ook weer wat snelheid en prestatieverbeteringen op, aldus Mozilla. Mocht je de update nog niet hebben ontvangen, dan kun je hem natuurlijk altijd downloaden vanuit de Google Play Store. De link naar de app vind je hieronder. Mozilla raadt het echter af voor Android 5.0-gebruikers, vanwege het ontbreken van .mp3 en Flash.

  • Mozilla Firefox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.