Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foto’s Samsung Galaxy Note 4 met Lollipop duiken op

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 15:56 CategorieAndroid

Op het internet zijn de eerste foto’s van de Samsung Galaxy Note 4 opgedoken, die draait op een aangepaste versie van Android 5.0 Lollipop. Samsung heeft uiteraard de software aangepast en er een TouchWiz-laagje overheen gegooid.

Samsung Galaxy Note 4

Of Samsung-medewerkers nou foto’s of software lekken is niet bekend, maar we hebben de eerste foto’s voorbij zien komen van de Samsung Galaxy Note 4 met Android 5.0 Lollipop. Eerder kregen de smartphones Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy S5 al een onofficiële update van een groep fanatiekelingen – maar die Android-versies worden enorm geplaagd door bugs en foutmeldingen en zijn niet bedoeld voor het grote publiek. Datzelfde geldt voor de huidige Lollipop-build voor de Note 4, waar Samsung een TouchWiz-laag overheen gooit.

samsung-galaxy-note-4-android-5

Op de foto’s zien we duidelijk dat Samsung zowel Android 5.0 als TouchWiz heeft aangepast. Het zijn geen grote verrassingen of aanpassingen, en het gaat met name om het kleurgebruik (het groen is vervangen voor een iets blauwere kleur) en hoe het notificatiecentrum op het lockscreen werkt. Je ziet duidelijk dat de klok hoger en meer naar links zit en dat de notificaties worden verzameld onder een aparte balk wanneer het er veel worden. In tegenstelling tot de Nexus-apparaten, die veel meer notificaties laten zien op dat scherm.

samsung-galaxy-note-4-android-5-2

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat Samsung voornemens was Android 5.0 voor het eind van dit jaar uit te brengen voor de Galaxy Note 4. Het ging destijds nog om de maanden november en december en aan de kalender te zien heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf die eerste maand niet gehaald. Gelukkig is december nog niet voorbij en krijgen we de update wellicht dit jaar alsnog. Mogelijk betekent dat dan ook dat smartphone-eigenaars, met een Galaxy S4 en S5, eveneens getrakteerd worden op het nieuwe Android. We wachten rustig af.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.