Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Foursquare komt naar de iPad

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 11:11 CategorieApplicaties

Het heeft even geduurd, maar de Fourquare-app komt er dan toch echt aan voor de iPad, maar dan zonder de incheck-functionaliteit. Want die functie is inmiddels uit de Foursquare-app gesloopt en omgevormd tot een nieuwe app, genaamd Swarm.

Foursquare

Foursquare heeft laten weten dat we binnen nu en enkele weken kunnen rekenen op een gloednieuwe iPad-versie van de applicatie. Maar wanneer, dat kon het bedrijf niet precies laten weten. Met de aankomende iPad-versie van de app kun je hetzelfde doen als je al een tijd lang doet op je smartphone. Nee, je kunt niet inchecken bij je favoriete treinstation en of bij elk onbestemd metrostation claimen dat je koning bent; het gaat meer om het ontdekken van lokale plaatsen en bedrijven, zodat je precies weet wat er allemaal in de omgeving te doen is.

Dat Foursquare nu pas een eigen iPad-applicatie krijgt, is eigenlijk logisch. Sinds het bedrijf met Foursquare en nieuwe weg is ingeslagen, is de app veel meer geschikt voor de mensen thuis of voor de mensen die hun tablet meenemen op vakantie. Met Foursquare kun je dus allerlei restaurants of andere leuke plekken in je omgeving ontdekken en aangezien er een hoop mensen zijn die hun tablet inderdaad meenemen op vakantie, kan die applicatie, met al z’n lokale informatie, een waardevolle toevoeging zijn op het scherm van je iPad.

Inchecken is dus een ding uit het verleden voor Foursquare. Mocht je daar nog steeds interesse in hebben, dan kun je altijd de app Swarm downloaden op je smartphone. Swarm is in principe wat Foursquare ooit was voordat het bedrijf besloot Foursquare onder te verdelen in twee apps. Swarm werkt niet op een tablet en het bedrijf achter de applicaties heeft aangegeven dat dat voorlopig ook niet staat te gebeuren. Sterker nog: je hoeft er niet op te rekenen. Het is nu wachten totdat Foursquare daadwerkelijk verschijnt op iPad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.