Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Game special: Vijf games die je deze feestdagen op je tablet kunt spelen

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2014, 17:53 CategorieTablet Tips

Ben je op zoek naar wat tijdverdrijf tijdens de feestdagen? Dan hebben wij vijf games uitgezocht die je tijdens deze dagen kunt spelen. De games hebben geen kerstthema; we beoordelen hen op kwaliteit, lengte en plezier.

Tijdens de laatste dagen van het jaar is het druk. Waarschijnlijk ben je een paar dagen vrij, rond of tijdens kerst, maar dan heb je ongetwijfeld wat te doen. Een etentje hier, cadeautjes uitpakken daar – we kunnen ons een slechter moment in een jaar voorstellen. Toch is het fijn om ook tijdens die gezellige dagen even wat tijd voor jezelf te hebben. En gaming biedt precies genoeg afwisseling; maar welke games moet je nou spelen?

Wij hebben vijf games op een rijtje gezet die aan het einde van dit jaar zijn uitgekomen op zowel Android, iOS als Windows, dus ze hebben niet per se een kerstthema. We letten liever op plezier, kwaliteit en lengte, aangezien die elementen garant staan voor een plezierige ervaring. De games staan in willekeurige volgorde: let vooral op de dingen die je zelf belangrijk vindt in een videogame. Oh: en we hebben nog een bonusspel uitgekozen, vanwege onlangs uitgebrachte downloadable content; maar vooral omdat het gewoon een tof spel is.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Je bent waarschijnlijk om één van deze twee redenen met de Grand Theft Auto-serie in aanraking gekomen: of je vindt de games super tof of je vindt ze gewelddadig en masochistisch. Behoor je tot die eerste categorie, dan kun je nu Grand Theft Auto: Chinatown Wars downloaden voor je Android-tablet (de game is al langer uit voor iPad). Het spel combineert vloeiende visuals met (inderdaad) gewelddadige gameplay, maar biedt bovenal plezier dankzij het lompe karakter. Je kunt met de onderstaande tank voor genoeg chaos zorgen, in elk geval.

grand-theft-auto-chinatown-wars

 • Grand Theft Auto: Chinatown Wars

The Wolf Among Us

Ben je op zoek naar iets wat meer te bieden heeft op het gebied van een toffe visuele stijl en een goed verhaal? Denk dan aan The Wolf Among Us van Telltale Games. In The Wolf Among Us speel je met de grote boze wolf als sheriff van het stadje Fabletown, waar je niet één, maar twee moorden moet oplossen. Trouwens, zoek je meer van dit soort avonturen, check dan op de productpagina’s het onderdeel ‘Meer van deze ontwikkelaar’; daar vind je nog meer games van Telltale voor op je tablet, waaronder The Walking Dead en Game of Thrones.

the-wolf-among-us

 • The Wolf Among Us

Tomb Raider II

Ben je opgegroeid met een PlayStation of op zoek naar een gaaf avonturenspel waarin je tombes en andere schatkamers opzoekt en doorzoekt? Dan is Tomb Raider II wat voor jou.Heel zwart-wit gezegd verschilt dit deel van z’n voorganger door meer van alles dat al aanwezig was aan te bieden, zoals wapens, meer moves, grotere omgevingen, veel meer vijanden (waaronder veel meer mensen) en technisch gezien op het gebied van lichteffecten. Toen deze game uitkwam in de jaren negentig, was het toch wel jé van hét – en vandaag de dag is het nog steeds tof.

tomb-raider-ii

 • Tomb Raider II

Turbo Dismount

Ben je niet zo van de serieuze spellen, houd je niet van een strakke besturing en geef je niets om haarscherpe graphics? Moeten games gewoon puur draaien om zorgeloos plezier? Dan doe je er goed aan Turbo Dismount te downloaden. Turbo Dismount is in de kern een spel zonder doel, waar je een ventje op een voertuig bestuurt. De bedoeling is om hem van dat voertuig af te krijgen – hoe je dat doet, mag je zelf weten. De omgevingen zijn in elk geval gebouwd als levensbedreigende gevarenzones, dus laat je fantasie de vrije loop en doe je ding.

turbo-dismount

 • Turbo Dismount

Asphalt Overdrive

Er komen wekelijks tientallen nieuwe racegames binnenrijden in de verschillende digitale winkels; zo veel soms dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar Asphalt Overdrive steekt er met kop en schouders bovenuit. Hoewel het genre overvol is en echt geen nieuwe aanvulling nodig had, zijn we toch blij met de komst van Asphalt Overdrive. In de game voltooi je steeds kleine levels met een specifieke opdracht, terwijl je op de hielen wordt gezeten door de politie. Spanning gegarandeerd en alles is verpakt in graphics waar je je vingers bij kunt aflikken.

asphalt-overdrive

 • Asphalt Overdrive

Bonusgame: Monument Valley, inclusief downloadable content

Aah, een puzzelplatformgame. Een spel waar je nog een beetje je hersenen bij voelt kraken, ook al gaat het spel haast vanzelf in deze titel. De game is al een tijdje uit, maar kwam onlangs nog in het nieuws dankzij een pakket verse levels, waar je vrijwel met een uurtje alweer doorheen bent. Maar net zoals met zo veel dingen in het leven, draait het in Monument Valley niet om het eindpunt, maar om de reis er naartoe. Deze game heeft niet voor niets een Apple Design Award binnengesleept, een prijs die Apple uitreikt voor de mooiste game van het jaar.

Monument Valley

 • Monument Valley

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

 • Delen:

Reacties

 1. Marcel
  23 december, 2014 om 8:09

  Twee andere leuke puzzelspelletjes waar je je goed mee kan vermaken tijdens de kerst is “the Room” van “Fireproof Games”, deel 1 en 2. Helaas niet gratis, maar voor een paar euro heb je geweldig leuk en grafisch mooi puzzel plezier.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.