Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geheugenfout in Lollipop wordt verholpen in nieuwe versie

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2014, 9:34 CategorieAndroid

Google heeft het geheugenprobleem van Android 5.0 Lollipop erkend en geeft aan de fout in een nieuwe versie van Android te verhelpen. Maar welke versie dat is en wanneer het zo ver is, is niet bekendgemaakt.

Android 5.0 Lollipop

Al sinds het begin van de release van Android 5.0 Lollipop klagen gebruikers over een mogelijk geheugenprobleem. Apps worden tijdens het gebruik zomaar afgesloten, zonder dat je daar de handeling voor hebt verricht. Dat probleem erkent Google nu en wordt in de toekomstige versie verholpen, aldus het bedrijf. Maar helaas geeft Google niet aan in welke versie en wanneer dat is. De volgende Android-versie is Android 5.0.2, maar we betwijfelen of dat ook het versienummer is dat ons gaat verhelpen van dit probleem.

Vreemd genoeg lijken niet alle toestellen getroffen te zijn door het geheugenprobleem. Voorlopig blijft het bij de Nexus-toestellen, waaronder Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6 en Nexus 7. Daar waar die apparaten normaliter 350MB tot 550MB werkgeheugen gebruiken, kan het zijn dat de bug ervoor zorgt dat dat gebruik uitkomt om 1,2GB (of ergens rond dat getal). Dat is in sommige gevallen twee keer zoveel als normaal en daar kunnen de toestellen niet goed mee omgaan. Het resulteert in het automatisch afsluiten van applicaties.

Er bestaat wel een tijdelijke oplossing voor dit probleem. Het is namelijk zo dat hoe langer een toestel aanstaat, des te groter de kans is dat het zomaar applicaties gaat afsluiten. Start je je tablet opnieuw op, dan lijkt het probleem voorlopig opgelost te zijn. Sluit je Android device vervolgens wederom applicaties af, dan kun je hem weer opnieuw opstarten. Het is geen handige oplossing, maar op dit moment wel de enige die werkt. Laten we hopen dat Google snel met een oplossing komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.