Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-app op iOS krijgt Material Design-update

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2014, 11:12 CategorieApplicaties

Het was slechts een kwestie van tijd voordat de Google-app voor iOS ook werd voorzien van een update. Die tijd is nu aangebroken. Google maakt het met deze Material Design-update onder andere gemakkelijker je eerder zoekopdrachten terug te vinden.

Google op iOS

In de afgelopen paar weken hebben zo’n beetje alle Google-apps, zowel op Android als op iOS, de update naar het Material Design-principe gekregen. Waar we eerder nog de Android-app van YouTube de overstap zagen maken, zien we vandaag dat Google ook de Google-app op iOS heeft voorzien van een nieuwe laag verf. De app past nu niet alleen beter bij alle andere Google-apps op je iDevice, het implementeert ook stiekem Android 5.0-features waar iPhone- en iPad-gebruikers het zonder moeten doen (en waarschijnlijk ook kunnen).

Ook is er een diepere Google Maps-integratie. Voorheen bracht de Google-app je automatisch naar Google Maps wanneer je zocht op locatie. Nu is het zo dat je direct binnen Google Maps zit wanneer je dezelfde handeling verricht. Dat betekent dat je niet meer van app hoeft te wisselen. Ook is het zo dat je gebruik kunt maken van Google Street View. Hoewel dit een kleine ontwikkeling lijkt, komt het de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Mocht je volledig gebruik willen maken van Google Maps, dan moet je wel de applicatie openen.

Een andere kleine toevoeging is de manier waarop je recent bezochte pagina’s en ingevulde zoekopdrachten bekijkt. Je ziet die op elkaar gestapeld alsof het een stapel kaarten is; we vinden hetzelfde op Android 5.0-apparaten, waar we tevens onze apps in zien staan. De recent gebruikte apps zie je echter niet tussen je pagina’s staan op iOS. Daarnaast het het icoontje voor de microfoon een prominentere plek gekregen, waardoor je nog gemakkelijker zoekopdracht met je stem kunt activeren. De update rolt nu uit voor iedereen.

  • Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.