Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft Android 5.0.1 vrij aan Open Source-project

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 12:36 CategorieAndroid

Google heeft een nieuwe versie van Android 5.0 uitgebracht, maar nog niet via de weg waar consumenten hem vandaan halen. Dus het kan zijn dat het nog even duurt voordat je hem zelf kunt binnenhalen. Wat de update precies doet, is helaas niet bekend.

Android 5.0.1

Het is altijd spannend wanneer Google (of Apple) een nieuwe update voor het besturingssysteem uitbrengt. Gisteravond heeft de zoekmachinegigant Android 5.0.1 uitgebracht op het Android Open Source Project (AOSP). Hoewel het maar om een kleine aanpassing gaat, krijgt de update toch een nieuw buildnummer, namelijk LRX22C. Onduidelijk is precies wat Google heeft aangepast aan Lollipop, maar het zal met name gaat om verschillende bug fixes en prestatieverbeteringen. Echte veranderingen worden dus niet opgemerkt.

Met het Android Open Source Project kan bijna iedereen wel iets aan Android veranderen zoals hij of zij dat wil, om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de software op elk apparaat naar keuze goed werkt. Google gebruikt het platform zelf ook om updates op vrij te geven, waarschijnlijk zodat gebruikers die gaan downloaden om te zien of alles naar behoren werkt. De normale consument zul je er niet vinden, omdat het wellicht even te technisch is, en onduidelijk is nog wanneer de update direct wordt uitgebracht door Google.

Mocht je creatief genoeg zijn en je apparaat hebben geflasht (de manier waarop je zelf je Android-apparaat voorziet van updates, waardoor je niet hoeft te wachten op Google), dan heb je geluk: zowel de Nexus 9 als de 2013 WiFi-only Nexus 7 en de Nexus 10 kunnen voorzien worden van factory images waarmee je je apparaat kunt updaten. Omdat het nu alleen Wi-Fi-modellen gaat, verwachten we later dat ook de toestellen met een internetverbinding een eigen update krijgen. Hopelijk verhelpt Google hiermee in elk geval het probleem met het geheugen.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. anneboya
    13 december, 2014 om 10:24

    Ik heb sinds gisteren Android 5. 0. 1 en alles werkt soepel. Ook films en filmpjes. Tot nu toe helemaal foutloos. Ik heb geen 5. Ó gehad.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.