Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Hangouts krijgt contextuele functies

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 20:09 CategorieAndroid

Google heeft vandaag wederom de Google Hangouts-app van een update voorzien en deze is stukken groter dan die van afgelopen maandag. Eén van de nieuwe features zijn de contextuele functies die Hangouts krijgt, wanneer iemand naar je locatie vraagt, bijvoorbeeld.

Google Hangouts

Zo krijg je weken niets en zo krijg je in één week ineens twee updates. Google heeft namelijk wederom de Google Hangouts-applicatie voorzien van een update. En deze update voegt niet hier en daar wat kleurtjes toe en verschuift ook niet enkel een menuknopje. Nee, met de nieuwste update, waarvan je de .apk hier kunt downloaden, voegt Google features toe, die we nog niet eerder zijn tegengekomen in de app. Zo is het nu onder andere mogelijk de Google+- en Hangouts-profielen van mensen te zoeken met een telefoonnummer.

Maar het mooiste is misschien nog wel het contextuele systeem. Vraagt er bijvoorbeeld iemand waar je bent, dan krijg je een tijdelijke link doorgestuurd die je kunt delen met je gesprekspartner, waarna diegene kan zien waar je daadwerkelijk bent (mits je je locatie deelt met Google). Mogelijk vindt Google nog meerdere manieren uit dat te kunnen doen of te gebruiken. Daarnaast is het zo dat wanneer iemand vraagt je wat te laten zien, dat je dan direct je camera kunt openen en het ook direct laten zien (voorlopig alleen in de Engelse taal).

Als laatste voegt Google stickers toe die je kunt gebruiken tijdens je gesprekken. Momenteel zijn er zestien pakketjes voor noppes te downloaden, maar de vraag is hoe lang dat zo blijft. Ben je meer iemand die van videobellen houdt, dan kun je daar nu een soort live Instagram-filter overheen gooien. Hoewel de update enkel moment op je tablet of phablet kan verschijnen, kun je er ook voor kiezen het .apk-bestand handmatig te downloaden. Die vind je op de site van apkmirror.com. Na het downloaden, updatet dat bestand je huidige app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.