Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt kindvriendelijke versies van z’n diensten

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 11:54 CategorieAndroid

Google is voornemens kindvriendelijke versies uit te brengen van z’n diensten, mogelijk ook in applicatievorm, zoals bijvoorbeeld YouTube. Over het algemeen wordt er van het internet gezegd dat het onveilig is voor jonge kinderen.

Google-diensten

Over het algemeen heerst de gedachte dat het internet, zo breed als die term is, onveilig of in elk geval niet geschikt is voor jonge kinderen. Her en der vind je volwassen content, hoe goed je die ook hebt proberen af te schermen. Maar stel nou dat Google dat probleem zou verhelpen, door kindvriendelijke versies uit de brengen van een aantal van zijn meest gebruikte diensten en apps? Dat is Google nu gelukkig van plan, zodat je met ene gerust hart je kinderen over het internet kunt laten surfen of video’s kunt laten bekijken.

Google is momenteel bezig dus die meest gebruikte diensten geschikt te maken voor een jonger publiek (kinderen tot twaalf jaar), door ze van de grond af aan op te bouwen. Google probeert dan alle zoekresultaten of video’s op YouTube echt relevant te maken en dat is waar het bedrijf in is gespecialiseerd. Het is interessant om te zien hoe Google hier mee omgaat en waarmee het op de proppen komt. Onzeker is nog of Google met speciale, kindvriendelijke apps komt, maar die kans is wel aanwezig. Anders zijn daar alternatieven voor.

Hoewel je zou kunnen beargumenteren dat jonge kinderen helemaal niet op het internet of vaak achter een tablet of smartphone zouden moeten zitten, kun je niet meer ontkennen dat die apparaten en die diensten ons leven een stuk gemakkelijker maken en ons ook (snel) dingen kunnen leren of tijd besparen. En in de toekomst zal dit effect alleen maar toenemen, dus is het wellicht toch goed dat die jonge kids op jonge leeftijd al weten wat het internet is en wat je ermee kunt doen, op pc, tablet of smartphone.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.