Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 6 overleeft een laagje water

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 13:32 CategorieAndroid

Officieel is het geen feature van de phablet, maar de Google Nexus 6 kan best een laagje water aan zonder meteen kapot te gaan. Maar Motorola en vooral Google houden de kaken op elkaar als het om deze functie gaat.

Google Nexus 6

Wanneer we aan de Google Nexus 6 denken, dan denken we aan een groot scherm van bijna zes inch, een krachtige quad-core Snapdragon 805-processor, een beeldstabilisator voor je foto’s en een 13MP-camera. We denken dus niet meteen aan een waterbestendige phablet. Maar uit een test blijkt dat die Nexus 6 best een behoorlijke laag water kan hebben, zonder meteen kapot te gaan. Bekijk de onderstaande video maar eens zelf. Inderdaad, je kunt je Nexus 6 zelfs draadloos opladen onder water.

Maar Motorola en vooral Google willen niet meteen dat iedereen van deze verborgen functie af weet. Desondanks geeft Motorola wel aan dat het toestel tegen water kan, maar de Nexus 6 is niet officieel IP-gecertificeerd, zoals bijvoorbeeld een smartphone als de Samsung Galaxy S5 dat wel is. Dat de Nexus 6 dan toch onder water gedompeld kan worden, komt door de nano coating op het apparaat – eerder kwamen die coating al tegen op de Moto X, waar de Nexus 6 op gebaseerd is, en die kan ook een behoorlijke duik nemen.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je Nexus 6 meteen stukgaat wanneer je hem per ongeluk in het water laat vallen wanneer je een foto wil maken van je kind in bad of langs het zwembad loopt. Hoe lang de Nexus 6 onder water kan blijven, is niet bekend; haal hem dus wel weer zo snel mogelijk uit het water. Belangrijk om te weten is dat je apparaat dagen na zo’n ongeval geen mankementen vertoont, zo laat de man in de video weten. Ook kan het zijn dat het touchscreen niet meteen reageert, maar dat komt omdat er dan water op zit.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.