Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 7 2012 krijgt Android 5.0.2-update

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2014, 13:51 CategorieAndroid

Het wordt een beetje onoverzichtelijk met alle Android versienummers die we de laatste weken voorbij zien komen maar bezitters van de Google Nexus 7 (2012) kunnen sinds afgelopen nacht de factory image voor Android 5.0.2 downloaden. Deze versie bevat een klein aantal verbeteringen, waaronder bugfixes.

We hebben het al over Android 5.1 Lollipop gehad maar voordat die versie uitkomt moeten eerst de kleinere updates nog beschikbaar gesteld worden. Google heeft afgelopen nacht Android 5.0.2 beschikbaar gesteld voor de in 2012 gelanceerde Google Nexus 7. Momenteel gaat het alleen nog om een factory image maar een OTA-update zal niet lang op zich laten wachten.

Je hoeft echter geen grote veranderingen of flinke verbeteringen te verwachten. Android 5.0.2 staat, zoals het versienummer al doet vermoeden, vooral in het teken van kleine stabiliteitsverbeteringen en bugfixes. Mocht je de update in de vorm van een factory image willen downloaden voor je toestel kun je terecht op deze pagina. Of en wanneer Android 5.0.2 beschikbaar gesteld wordt voor andere Nexus-toestellen, waaronder de Google Nexus 9 en Google Nexus 7 (2013), is vooralsnog onduidelijk.

Benieuwd of ook jouw tablet een update naar Lollipop krijgt? Neem dan ons Android 5.0 Lollipop update-overzicht door.

 • Delen:

Reacties

 1. Rick
  04 januari, 2015 om 19:55

  mijn Nexus 7 (2012) draait nog op kitkat 4.4.4. en bij het zoeken naar een nieuwe update kan hij niets vinden, kwestie van geduld?

  • Bart
   06 februari, 2016 om 14:24

   Hou je Nexus 7 (2012) gerust op KitKat want wil je een onbruikbare of zeer trage tablet dan is Lollipop het juiste besturingssysteem. Ik heb de mijne terug naar KitKat 4.4.4 gezet en nu werkt hij terug zoals het moet.
   Google had die update NOOIT voor de 2012 versie mogen vrijgeven. Enkel heb ik nu nog het lastige dat ik alsmaar berichten (notificaties) krijg om up te daten maar mij niet meer gezien. Ik gebruik hem nu wel niet meer intensief maar als ik hem wil gebruiken wil ik het degelijk en niet met haken en ogen.

 2. gilbert mattelin
  19 februari, 2015 om 9:43

  ik heb een NEXUS 7 (2012) die draait op kitkat4.4.4. en kreeg laatst een update binnen voor 5.0.2 doch kan die niet downloaden zogezegd wegens tekort aan opslagruiumte . Nochtans zie ik binnen de instellingen dat er nog 20GB ruimte open staat .Wat kan ik doen???

  • Bart
   06 februari, 2016 om 14:26

   NIET DOEN WANT JE HEBT NIETS DAN MISERIE, IK BEN TERUG NAAR KITKAT GEGAAN EN MET PLEZIER.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.