Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Games verhoogt levelcap naar 25

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 10:34 CategorieAndroid

Binnen Google Play Games-spellen kun je achievements halen en punten scoren en die zorgen ervoor dat je Google-profiel in level stijgt. Wat je er precies mee kunt is weinig, behalve dan zo nu en dan te pochen met het huidige level.

Google Play Games

Mocht je al een tijdje een hoop games spelen op je Android-tablet, dan is de kans groot dat je in aanmerking bent gekomen met Google Play Games services. Dat is een extra laag over de spellen en de community heen, waarin het mogelijk is achievements (prestaties) te behalen, high scores te vergelijken met andere spelers (zowel je vrienden als onbekenden), met anderen online te gamen en je cloud saves op te slaan. Het is een uitgebreide dienst, zoals bijvoorbeeld Xbox Live of PlayStation Network dat is voor de spelcomputers.

Nu kunnen die laatste drie punten een waardevolle toevoeging bieden aan je gameplay. Maar mensen zetten nog wel eens vraagtekens bij de achievements. Je behaalt die door aan specifieke voorwaarden te voldoen – net zoals op Xbox Live of PlayStation Network. En daar waar je op de Xbox een gamertag hebt waar je gamerscore (het totaal aantal behaalde punten met achievements) op wordt laten zien, heb je op Google Play een bepaalt level aan je Google-profiel gekoppeld zitten. Dat level laat zien dat je veel achievements behaald hebt.

En op dat level zat een levelcap (een maximaal te behalen level) van twintig. Daar is nu verandering in gekomen: met genoeg verzamelde punten kun je nu doorgaan tot de 25. Maar je kunt er vrijwel niets mee, behalve een beetje pochen en het aan mensen laten zien. Ondertussen vragen fanatieke gamers zich af waarom er überhaupt een levelcap bestaat en of dit niet schade brengt aan de Android-gemeenschap. Dat zijn antwoorden die ook wij hen schuldig moeten blijven, omdat het volstrekt onduidelijk is. En ergens vinden we het toch leuk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.