Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store laat leeftijd onder app-naam zien

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 9:33 CategorieAndroid

Een leeftijdsclassificatie is erg belangrijk, maar in de Google Play Store heeft die feature nooit vooraan gestaan – nu zien we dat wel. Maar het lijkt vooralsnog alleen in Brazilië voor te komen; of dit ook in de Nederlandse winkel verschijnt, is nog niet bekend.

Google Play Store

Sinds de laatste grote update voor de Google Play Store, is het zo dat bepaalde onderdelen waren verdwenen in de Lees Meer-sectie van de applicatie. Nu zijn er alweer een hoop dingen veranderd en hebben we in de afgelopen weken gezien hoe sommige features opeens weer prominent in beeld staan of zelfs een speciale badge hebben gekregen (zoals die van de downloads). En het lijkt erop dat de leeftijdsclassificatie dezelfde behandeling krijgt. Niet in de vorm van een badge, maar van een klein vierkantje naast de bedrijfsnaam.

Er zijn namelijk een aantal Android-gebruikers die melden dat er zo’n leeftijdsvierkantje  naast de bedrijfsnaam, onder de naam van de app is verschenen. En voorlopig gaat het ook echt alleen om de winkel zelf en zien ze datzelfde vierkantje niet in de Films- of Muziekwinkel van Google. De vierkantjes bestaan in drie kleuren: blauw is voor tien jaar en ouder, oranje is voor veertien jaar en ouder en rood is voor zestien jaar en ouder. Let wel: het gaat hier om een minimum aanbevolen leeftijd; onduidelijk is echter wie die grens bepaalt.

Voorlopig lijkt het er ook echter op dat deze verandering Brazilië plaatsvindt, aangezien iedereen die zich heeft gemeld uit dat land komt. En aangezien Google zelf niets heeft aangekondigd over de nieuwe manier van leeftijdsclassificatie, is het ook nog onduidelijk wat dit gaat betekenen voor de rest van de wereld. Maar omdat het om een minimale aanpassing gaat, gaan we ervan uit dat deze verandering later ook wordt doorgevoerd naar de rest van de wereld. Maar dat kan, Google kennende, nog even duren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.