Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google schrapte uiteindelijk vingerafdrukscanner op Nexus 6

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 9:06 CategorieAndroid

Wellicht kun je je het je nog herinneren: de Google Nexus 6 zou een vingerafdrukscanner krijgen. Google schrapte hem op het laatste moment. De gelekte specificaties klopten dus tot op zekere hoogte wel.

Google Nexus 6

Zo’n beetje alles specificaties waren voor de aankondiging van de Google Nexus 6 gelekt en één van die specificaties die uiteindelijk schitterde in afwezigheid, was de vingerafdrukscanner (die ongeveer net zo zou werken als Touch ID van Apple). De mensen die deze specificaties lekten hadden het echter wel bij het juiste eind: Google besloot namelijk die vingerafdrukscanner op het laatste moment uit het apparaat te halen, zo blijkt uit de open source code van Android, waar ontwikkelaars nog weleens iets in terugvinden.

Wat bleek? Google was aanvankelijk van plan ondersteuning voor een vingerafdrukscanner in te bouwen bij de Nexus 6 en Android 5.0 Lollipop, maar een specifiek bericht op het Android Open Source Project (AOSP) laat zien dat Google in augustus nog z’n gedachte over de Nexus 6 veranderde. In het bericht, zo kort en zo krachtig als-ie is, is het volgende te lezen: shamu: remove fingerprint support. Shamu is in dit geval de codenaam voor de Google Nexus 6; Google noemt z’n apparaten altijd naar vissoorten.

Verder blijkt uit het AOSP dat Google wel een vingerafdrukscanner op het prototype van de Nexus 6 had draaien, maar waarom die scanner er nou uiteindelijk is uitgehaald, is niet bekend. Het toestel zou voor Google het startsein zijn geweest voor een serie hard- en software waar Google vingerafdrukscanners op verschillende manieren gebruikt. Zo zou het zelfs mogelijk zijn geweest te swipen over de scanner. Of we op latere modellen een dergelijke scanner tegenkomen is niet zeker; maar mocht de techniek populair worden, dan wel.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.