Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Search-app bereikt 1 miljard downloads

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 9:37 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat de Google Search-app een mijlpaal bereikt heeft: de applicatie is nu meer dan een miljard keer gedownload. Daarmee behoort de app nu tot een select clubje van applicaties, waaronder YouTube en Facebook.

Google Search

Binnen de Android-app-gemeenschap bestaat er een elite clubje dat thee drinkt en sigaren rookt, terwijl het neerkijkt op al die andere applicaties onder zich: de miljardclub. Dat zijn applicaties die meer dan een miljard keer gedownload en geïnstalleerd zijn vanuit de Google Play Store. Je herkent zo’n app door op de productpagina binnen de Google Play Store naar beneden te scrollen en te zoeken naar het aantal installaties. Daar zul je dan de getallen één en vijf miljard zien staan, aangezien dat het domein is waar de app zich in bevindt.

Maar nu even zonder gekkigheid: wanneer een app een miljard keer gedownload is, dan mag dat best gezien worden als een prestatie. Er zijn namelijk maar weinig apps die deze grens doorbroken zijn. De eerste applicatie die voorbij de miljard ging was Gmail. Die mijlpaal werd meer dan zeven maanden geleden behaald; daarmee was Gmail min of meer de eerste die de grens doorbrak. Eerder deed Google Play services dat al; maar omdat die app op elk apparaat met Android 2.2 of hoger automatisch staat geïnstalleerd, krijgt Gmail de eer.

Ongeveer een maand later ging ook Google Maps door het plafond. Maps was toevallig de eerste app die vijftig miljoen downloads op z’n naam had staan en zorgde er grotendeels voor dat Android zo populair is geworden als het nu is, dankzij nauwkeurige navigatie en toffe features als spraakherkenning. Google Search bevat de populaire digitale assistent Google Now, dus eigenlijk is het vreemd dat het nog zo lang heeft moeten duren; maar het ging dus wel Chrome en Hangouts rap voorbij. Allemaal apps die automatisch meekomen met Android.

  • Google Search
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.