Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Search wordt iets sneller in Chrome voor Android

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 9:40 CategorieAndroid

Je zult er wellicht niet veel van merken, maar Google Search werkt nu iets sneller in Chrome voor Android dan eerst het geval was. Dus mocht je de Chrome-browser op je Android-apparaat hebben staan, dan kun je het zelf uitproberen.

Google Search binnen Google Chrome

Het kan het begin zijn van een snellere manier van dingen opzoeken op je mobiele apparaten, waaronder dus je tablet. Wanneer je namelijk een zoekopdracht via Google Search binnen de Google Chrome-browser uitvoert, dan zal de zoekmachine een tiende van een seconde sneller de pagina laden. Dat doet Google met een nieuwe techniek, genaamd reactive prefetch, waarmee het bedrijf de zoekmachine kan laten weten, middels hints, wat echt van belang is om direct te laden; maar alleen pas wanneer de gebruiker op de link drukt.

Daarmee wil Google wellicht afscheid nemen van het speculeren tijdens de zoekopdrachten, wat mogelijk voor ongewild dataverbruik zorgt. Het zoeken werkt dus niet alleen wat sneller, je verbruikt ook iets minder data. Omdat de techniek nu nog jong is, zal het in het begin weinig uitmaken, maar het kan dus zijn dat Google straks een geheel nieuwe zoekmethode gaat introduceren op mobiele apparaten. Waarmee we mogelijk echt verschil in snelheid merken en niet zomaar op de achtergrond dingen downloaden waar we niets van afweten.

Google heeft voor de reactive prefetch zo’n beetje voor alle pagina’s op het web bepaald welke onderdelen cruciaal zijn en welke niet en je kunt je voorstellen dat dit een hoop werk was. Daarnaast moet de browser slim genoeg zijn de nieuwe strategie toe te passen en aangezien zowel de prefetch als de Chrome-browser van Google is, is het niet anders dan logisch dat Google Chrome als eerste wordt voorzien van de technologie. Maar, zo geeft het bedrijf aan, in de toekomst hoopt het ook andere browsers te kunnen ondersteunen.

  • Google Chrome
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.