Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Translate-app vertaalt straks direct wat-ie hoort en ziet

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 9:27 CategorieAndroid

Onlangs kocht Google de ontwikkelaar van de WordLens-app en het was een kwestie van tijd voordat Google Translate daar van zou profiteren. Met de WordLens-app kun je namelijk teksten direct vertalen van de ene naar de andere taal.

Google Translate

Een paar maanden geleden werd de ontwikkelaar achter de vertaalapplicatie WordLens opgekocht door Google. Met de WordLens-app is het mogelijk teksten, bijvoorbeeld op een menukaart, direct te vertalen naar je eigen taal, door gebruik te maken van de camera in je phablet of smartphone. Het was dus een kwestie van tijd totdat Googles eigen Translate-app hier de vruchten van zou gaan plukken. Mocht je dit zelf eens willen uitproberen: de WordLens-app is nu gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Straks, wanneer Google de Tanslate-app in z’n nieuwe vorm uitbrengt, is het mogelijk vanuit het Engels naar het Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans en Russisch (en andersom) te vertalen. Later worden er natuurlijk meer talen en opties toegevoegd; nu is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om vanuit het Spaans naar het Duits te vertalen. Verder is straks wel de Conversation Mode beschikbaar: een handige modus waarmee je gesprekken live kunt vertalen wanneer je je smartphone of phablet bij de hand houdt en dat klinkt heel handig.

Om die modus te gebruiken, moet je nu nog handmatig de talen selecteren. Maar straks gaat de app automatisch detecteren wie in welke taal spreekt en vertaalt vanuit beide talen tegelijk. Dat moet heel wat tijd gaan schelen en gesprekken iets vlotter maken – je zult elkaar alleen niet zoveel aankijken als normaal, omdat je dus naar je schermpje moet turen om te kijken wat iemand tegen je zegt. Google heeft nog niet bekendgemaakt wanneer we de verbetering in Google Translate mogen verwachten, maar naar verluidt is dat al volgende maand.

  • WordLens
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.