Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google updatet Android-updatebeleid stilletjes

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 12:49 CategorieAndroid

Google heeft stilletjes het updatebeleid van Android aangepast, zodat telefoonaanbieders meer tijd krijgen bij het uitrollen van updates. Daardoor is het mogelijk dat je straks langer moet wachten op je nieuwe Android-versie, ook al heb je een Nexus- of Google Play-toestel.

Updatebeleid Android

Google heeft onlangs stilletjes het Android-updatebeleid aangepast voor Nexus- en Google Play-apparaten, waardoor het in het vervolg langer kan duren voordat je de nieuwste versie van Android of je phablet, tablet of smartphone hebt. Normaal gesproken krijgen Nexus- en Google Play-modellen updates binnen twee weken na de release, maar met de nieuwe regel kan het zijn dat het langer duurt wanneer je een toestel gekocht hebt bij een telefoonaanbieder. Kocht je hem direct bij Google, dan verandert er niets voor je.

Het gaat met name om één specifieke zin binnen het beleid. “Based on your carrier, it may take longer than two weeks after release to get an update.” Eén van de grootste unique selling points van Nexus- of Google Play-hardware is dat Android-updates altijd vrij snel aankomen, maar door deze toegevoegde regel kan dat straks dus langer duren. Maar dit betekent niet dat je niet zelf het heft in handen kunt nemen en op zoek kunt gaan naar de nieuwste Android-versies, om die vervolgens handmatig op je toestel te installeren.

Maar sommige mensen vinden dat te veel gedoe en dat is begrijpelijk, daarom is het altijd zo lekker dat je die updates zo snel krijgt. Hoe lang het duurt voordat een dergelijke, nieuwe update daadwerkelijk binnen komt, is nu niet bekend. Mocht je dit toekomstige probleem willen omzeilen, dan kun je er voortaan voor kiezen zelf de hardware via de Google Play Store aan te schaffen, dan krijg je alle updates sowieso binnen twee weken. Wat het effect in Nederland gaat zijn, is natuurlijk nog niet bekend. Maar daar komen we snel genoeg achter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.