Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google versimpelt reCAPTCHA voor mobile devices

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 21:34 CategorieNieuws

Google wil het onder andere voor mobiele surfers gemakkelijker maken te bewijzen dat het geen surfende robots zijn, met een simpele test. Wanneer je hebt aangevinkt geen robot te zijn, kan het zijn dat je op een paar plaatjes moet tappen.

Google reCAPTCHA

Maak je wel eens mee dat je even via je tablet een website bezoekt, waar je een profiel voor nodig hebt om alles goed te kunnen bekijken? En dat je dan tijdens dat profiel aanmaken opeens een aantal willekeurige letters moet invullen om te bewijzen dat je geen robot bent? En je dan gigantisch aan het priegelen bent en af en toe ook naast het tekstveld tapt? Dan weet je hoe irritant het is om accounts aan te maken op een (klein) touchscreen en komt het voor dat je wel eens wacht met dat profiel, totdat je weer achter je pc zit.

Google wil het je gemakkelijker maken. Het bedrijf uit Noord-Amerika vernieuwd het ‘anti-bot’-systeem, beter bekend als reCAPTCHA, met een veel simpelere methode. Straks kan het al voldoende zijn het blokje ‘Ik ben geen robot’ aan te vinken. Twijfelt Google dan aan je bestaan, dan kan het voorkomen dat je uit een serie plaatjes de foto’s moet uitkiezen die overeenkomen met een bepaald onderwerp. Zo wil Google voorkomen dat digitale bots her en der sites gaan overbelasten, terwijl het bedrijf jou niet opzadelt met lastige combinaties.

Het kan nog even duren voordat alle websites zijn voorzien van de update, maar vroeg of laat kom je er ongetwijfeld mee in aanmerking. Dan is het maar wat handig dat je alvast op de hoogte bent en niet meteen denkt met een of ander kwaadwillend persoon te maken te hebben, die zich voordat als het nieuwe reCAPTCHA-systeem. Wij zijn in elk geval blij dat Google deze verandering doorvoert. Want het wordt je inderdaad veel gemakkelijker gemaakt én het kost zo veel minder tijd op een mobile device een profiel aan te maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.