Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verwijdert ‘piraten-apps’ uit Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2014, 11:06 CategorieAndroid

Google heeft een aantal ‘piraten-apps’ uit de Google Play Store gehaald. Dit zijn apps waarmee je illegale bestanden binnenhaalt. Google staat de laatste paar weken onder druk van copyright-houders: eerder paste het bedrijf het algoritme van z’n zoekmachine al aan.

Google Play Store en piraterij

Google heeft in de afgelopen dagen enkele ‘piraten-apps’ uit de Google Play Store gehaald. Met die ‘piraten-apps’ is het mogelijk illegale mediabestanden te downloaden, zoals films, muziek en games (wat onder het kopje ‘piraterij’ valt). Dit deed Google onder druk van enkele copyright-eigenaars. Het bedrijf heeft tevens de makers van die applicaties een mail gestuurd met daarin de boodschap dat hun apps verwijderd zijn uit de digitale winkel. Ook bevatten ze een klein beetje uitleg, maar voornamelijk de verwijzing naar het beleid.

REASON FOR REMOVAL: Violation of the intellectual property and impersonation or deceptive behavior provisions of the Content Policy. Please refer to the IP infringement and impersonation policy help article for more information.

Apps die onder meer verwijderd waren, zijn The Pirate Bay Proxy, The Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror en PirateApp. Al deze apps gaven toegang tot de site van The Pirate Bay of een aangepaste versie daarvan, waardoor gebruikers van alles konden downloaden wat ze maar wilden. De ontwikkelaars hebben tevens een streepje achter hun naam gekregen: krijg je er daar teveel van, dan mag je niets meer uitbrengen in de Google Play Store. Overigens zijn de apps zonder pardon of waarschuwing uit de winkel gehaald.

Eerder paste Google ook al het algoritme van de Google-zoekmachine aan, zodat (grote) downloadsites, waar veel piraterij plaatsvindt, niet meer hoog in de zoekresultaten staan (helemaal verwijderen kan en mag niet). Die methode bleek al een succes, aangezien veel piraterijsites hun bezoekersaantallen zagen halveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.