Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google wil Gmail vervangen met Inbox

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 22:42 CategorieAndroid

Als het aan Google ligt, dan wil het bedrijf Gmail vervangen met de applicatie Inbox, die momenteel alleen toegankelijk is met een invite. Mocht je dit geen strak plan vinden: geen nood. Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voordat het zover is.

Inbox

Mocht je al in het bezit zijn van een uitnodiging Inbox uit te proberen, dan vind je het waarschijnlijk net als wij een fijne mail-applicatie die je lang niet zo veel lastig valt met mails die je eigenlijk niet direct hoeft te lezen. Deze fijne mail-app werkt zowel op je pc (via je browser) als op je phablet, tablet of smartphone, waardoor je er eigenlijk overal toegang tot hebt. Er zijn nu ook mensen die Inbox niets vinden en voor die mensen hebben we slecht nieuws: waarschijnlijk moet je vroeg of laat toch overstappen, aangezien Inbox Gmail moet vervangen.

Maar dat gebeurt nu niet ineens aangezien Google dat idee heeft voor de langere termijn. Inbox wordt voorlopig nog voorzien van nieuwe features, waardoor de applicatie wellicht aantrekkelijker wordt voor mensen die nu nog Gmail gebruiken, maar uiteindelijk is het aan de e-mail-gebruikers welke dienst overeind blijft staan, zo geeft Google aan. Google geeft verder aan dat Inbox en Gmail niet samengevoegd zullen worden en dat Gmail ook geen Inbox-functies krijgt, omdat beide services een andere basis hebben.

Voorlopig blijft Google dus beide e-mail-diensten ondersteunen. Zo zagen we onlangs de Gmail-app voor Android nog de mogelijkheid krijgen ook mail te kunnen ontvangen van Outlook en Yahoo en Google sluit niet uit dat Inbox diezelfde behandeling krijgt. Ook zouden we binnen nu en enkele maanden ook het notificatiedeuntje kunnen aanpassen, krijgen we uitgebreidere Snooze-functies en zelfs de optie om verstuurde mails terug te halen. Dat lijken allemaal mooie plannen en wij kunnen niet wachten er mee te stoeien.

  • Inbox by Google
  • Delen:

Reacties

  1. Jeannette Willemsen
    02 september, 2016 om 11:40

    Ik vind het maar niks, ze hadden ook wel even kunnen waarschuwen dat het ging veranderen want ik zit al poosje zonder email omdat ik het niet wist maar dat wil niet zeggen dat ik hier blij van word

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.