Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grand Theft Auto: Chinatown Wars uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2014, 10:39 CategorieAndroid

Rockstar heeft gisteren officieel Grand Theft Auto: Chinatown Wars uitgebracht op Android; vijf jaar nadat het spel voor iOS verscheen. Het spel werd oorspronkelijk uitgebracht op Nintendo DS, waarna het ook het levenslicht zag op de Sony PSP.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars

De naam Grand Theft Auto zegt je om twee redenen iets. Of je kent het als een toffe gameserie waarin vrijheid centraal staat en wordt omgeven door een tof verhaal of je kent het als dat gewelddadige spelletje waarin je vrouwen langs de weg kunt oppikken, hen kunt betalen voor de diensten die ze je leveren, waarna je hen weer kunt neerschieten zodat je je geld terugkrijgt. Hoewel dat extreme geval altijd wordt gebruikt door tegenstanders van het spel, kunnen we niet ontkennen dat het niet kan – maar het is niet het doel van de game.

Niet dat de doelen van Grand Theft Auto-spellen nou zo nobel zijn, nee. Alles behalve. Het gaat vaak om mensen neerschieten, iemands geld aftroggelen of andermans auto stelen en dat is ook het geval in Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Dat spel werd eind maart 2009 uitgebracht op de Nintendo DS, een half jaar later verscheen het voor Sony’s PlayStation Portable en niet gek veel later zag ook de iOS-versie van de game het licht. Van een Android-versie ontbrak ieder spoor – tot deze week dan. Rockstar bracht het eindelijk naar Android.

Grand Theft Auto: Chinatown Wars brengt de serie terug naar het top-down-perspectief, waar je de actie vanuit de lucht bekijkt (zoals dat het geval was met de eerste delen). Ook bracht de eerste release van Chinatown Wars voor het eerst cartooneske graphics met zich mee. Opvallend aan de Android-versie is dat het spel ook speelbaar is via Android TV en verschillende bluetooth-controller ondersteunt. En met een prijs van 4,49 euro, zonder in-app-aankopen, heb je een behoorlijk leuk en lang spel voor je Android-apparaten.

  • Grand Theft Auto: Chinatown Wars
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.