Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP werkt aan HP Pro Tablet 408

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2014, 9:56 CategorieWindows

HP heeft de laatste tijd heel wat goedkope tablets in de markt gezet maar is het iets duurdere segment nog niet vergeten. Dat blijkt uit de tablets die zijn opgedoken bij de FCC, waaronder de HP Pro Tablet 408.

HP Pro Tablet 408

Je zou bijna vergeten dat HP ook duurdere tablets maakt, nadat het eerder de HP Stream 7 (die Microsoft nu in de aanbieding heeft) en Stream 8 uitbracht. Maar niets is minder waar. Want voor de toekomstig heeft HP nog genoeg in de pijplijn zitten, juist voor de mensen die wat extra geld willen neerleggen voor een krachtigere tablet. Het gaat hier onder andere om de HP Pro Tablet 408, die is opgedoken bij de FCC. Deze tablet zou zelfs nog een aparte stylus ondersteunen, mocht je het fijn vinden daarmee te werken.

HP heeft nog geen prijs vrijgegeven voor de tablet, maar de specs zijn al wel bekendgemaakt. Die vind je hieronder in een overzichtelijk lijstje.

 • 8 inch, 1280 x 800 pixel IPS touchscreen display met multitouch
 • Intel Atom Z3736F Bay Trail-processor
 • 2GB aan werkgeheugen
 • 32GB of 64GB aan eMMC-geheugen
 • microSDXC card slot (je kunt tot 128GB aan externe opslagruimte toevoegen)
 • 8 megapixel-camera aan de achterkant met auto-focus en een flits, 2 megapixel-camera aan de voorant
 • 4800 mAh batterij
 • 802.11a/b/g/n WiFi en Bluetooth 4.0
 • Twee stereo speakers
 • Micro HDMI output en WiDi wireless display-ondersteuning

HP geeft aan dat de tablet is voorzien van TPM-beveiliging en dat je straks ook kunt kiezen voor een model met een 3G-verbinding. Dit is overigens niet de eerste keer dat we een HP Pro-tablet voorbij zien komen. Vorige maand kwamen we ook al de HP Pro 10 tegen. En onlangs verscheen er ook al een HP Pro 12-tablet bij de FCC, met de codenaam Dane, waar de fabrikant zelf nog niets over heeft bekendgemaakt. Het is in elk geval duidelijk dat HP alle segmenten van de markt wil blijven bedienen. Waarschijnlijk draaien de tablets op Windows.

 • Delen:
HP Stream 7 Tablet
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.