Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC One M9 wordt HTC Hima, krijgt geen 5,5 inch scherm’

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 21:48 CategorieAndroid

Waar we het eerder nog over de HTC One M9 hadden, kunnen we nu wellicht spreken van de HTC Hima: een phablet met een scherm van 5,5 inch. Naar verluidt komt het toestel al in maart van volgend jaar uit; zeker weten doen we het nog niet.

HTC Hima

Afgelopen maandag hadden we nog berichtgeving over de HTC One M9: een phablet met een scherm van 5.5-inch en met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarnaast krijgt-ie 3GB aan werkgeheugen, een Snapdragon 805 SoC (system on chip) en een batterij van 3500 mAh. Verder wordt er gesproken over een 16MP-camera met optical image stabilization (beeldstabilisatie), wat inhoudt dat HTC afstand zou nemen van de UtraPixel-hardware. Ook krijgt het een andere muziekstreamingdienst, aangezien Apple Beats onlangs overnam.

Nu blijkt dat HTC zelf de One M9, wat de officiële opvolger van de One M8 moet gaan worden, HTC Hima noemt. Ook moet het apparaat al in maart van volgend jaar gaan uitkomen. Een periode die nog wel eens kan kloppen, omdat de geruchten van afgelopen maandag spraken over een release binnen nu en drie à vier maanden. Verder spreekt de bron tegen dat de Hima een scherm van 5,5 inch krijgt en dat-ie slechts blijft steken op 5, waardoor het officieel weer geen phablet wordt, met een 1080p-resolutie. Desondanks niet verkeerd.

Ook wordt er wat anders gemeld over de processor. De Hima krijgt naar verluidt een 64-bit Snapdragon 810 (met vier cores clocked op 2.0 GHz en vier cores clocked op 1.5 GHz). Andere mogelijke features zijn mogelijk VoLTE, 3 GB aan werkgeheugen, een 20.7MP-camera aan de achterkant en een batterij van 2840 mAh. Aan de voorkant zit mogelijk een 13MP-camera of een 4MP UltraPixel-variant. Het is dus nog even spannend of de nieuwe HTC een phablet wordt of niet. Meestal heeft de bron, @upleaks, wel gelijk. Maar we houden hoop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.