Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-controller SteelSeries Stratus XL te bestellen in App Store

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2014, 10:50 CategorieAccessoires

Gamerandapparatuurmaker SteelSeries kondigt de Stratus XL aan en je kunt hem direct bestellen in de Nederlandse App Store. De controller kost je 69,95 euro en is te gebruiken op je iPad, iPhone en iPod. Helaas werkt de controller niet met alle games en je hebt minstens iOS 7 nodig.

SteelSeries Stratus XL

Gisteren kondigde de gamerandapparatuurmaker SteelSeries de iOS-gamecontroller SteelSeries Stratus XL aan en je kunt hem nu al direct vanuit de App Store online bestellen. De SteelSeries Stratus XL werkt zowel op je iPad als iPhone en iPod en biedt (casual) gamers een vertrouwde manier van gaming aan op het populaire mobiele platform van Apple. Je sluit de controller aan via Bluetooth en kunt eigenlijk direct beginnen met spelen. Naast de vier actieknoppen, bevat de controller vier schouderknoppen, twee analoge knuppels en een d-pad.

Een externe Bluetooth-controller is vooral handig wanneer je tijdens het gamen merkt dat de touchscreen-besturing niet toereikend is of voldoende feedback geeft, waar games als Tomb Raider II en Oddworld: Stranger’s Wrath nog wel eens last van kunnen hebben. Het geeft gamers niet alleen een beter gevoel van controle, het geeft ontwikkelaars ook genoeg knoppen om mee te werken – en dat is minstens net zo belangrijk. Wanneer je de Statrus XL-controller in gebruik neemt, dan kun je tot wel veertig uur op twee AA-batterij gamen.

Samen met de controller lanceert SteelSeries ook een indrukwekkende lijst met games die hem ondersteunen, maar recente titels zoals het eerder genoemde Tomb Raider II en Oddworld: Stranger’s Wrath staan niet op de lijst. En het is ook niet duidelijk of die spellen snel voorzien worden van ondersteuning. Gelukkig zien we wel spellen als de eerste Tomb Raider, The Wolf Among Us, Asphalt 8 Airborne, Jet Set Radio, Limbo en Grand Theft Auto: San Andreas tussen de titels staan. Stuk voor stuk spellen die we je kunnen aanraden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.