Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kloksnelheid Qualcomm Snapdragon 810 getoond

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2014, 22:02 CategorieHardware

De Qualcomm Snapdragon 810 wordt de drijvende kracht achter de beste Android-apparaten van het komende jaar, maar wat heeft-ie in huis? Er is één opvallend verschil tussen de Snapdragon 805 en de Snapdragon 810: de 810 loopt minder hard als je enkel naar het aantal GHz kijkt.

Qualcomm Snapdragon 810

De Qualcomm Snapdragon 810 gaat naar verwachting de beste Android-telefoons, -phablet en -tablets voorzien van heel wat kloksnelheid. Vandaag zijn de eerste resultaten bekend van de chip, die tweemaal zoveel cores heeft als zijn voorganger; de Qualcomm Snapdragon 805, die je nu al in verschillende Android-apparaten vindt. De Qualcomm Snapdragon 805 heeft dus maar vier werkende kernen en met de verdubbeling daarvan in de 810-variant, zou je denken dat het aantal GHz ook opgeschroefd gaat worden. Dat is niet in het geval.

Binnen de Qualcomm Snapdragon 810 vinden we namelijk vier kernen die draaien op Cortex A57 high-performance cores van 1,96GHz (1958MHz). De andere vier kernen zijn meer energiebewust en geven minder kracht dan de A57. Het gaat hier om de Cortex A53-keren, die alle vier ‘slechts’ draaien op 1,56GHz (1555MHz). Daardoor kan je toestel straks wellicht net wat langer meegaan wanneer het niet gedwongen wordt over te stappen op de harder werkende kernen, die met name gebruikt worden bij videogames en andere zware apps.

Wanneer je die aantallen GHz vergelijkt met die van de Qualcomm Snapdragon 805, dan valt op dat die veel hoger liggen: de Snapdragon 805 Krait 450 cores, die van de huidige generaties, draaien maar liefst op 2,65GHz – onthoud wel dat de Snapdragon 805 maar vier kernen heeft en het dus aan het einde van de dag met minder kracht en snelheid moet doen. Mocht je in 2015 toe zijn aan een nieuwe phablet of tablet, dan weet je in elk geval dat het toestel niet alleen krachtig en snel is, het is ook nog eens energiebewust.

  • Delen:

Reacties

  1. Frank Runia
    22 april, 2015 om 14:13

    Waar is het einde? Ik zit hier met “”slechts”” een nexus 7 (2013)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.