Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kodak gaat zich richten op smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op25 december 2014, 11:10 CategorieAndroid

Kodak heeft de afgelopen jaren flink moeten inleveren in de fotografiemarkt maar het bedrijf geeft de moed niet zomaar op. Deze week laat de fabrikant namelijk weten zich ook te gaan richten op smartphones en tablets, en dan met name op modellen die geschikt zijn voor het maken van foto’s en video’s.

Wie heeft er vroeger niet meer een Kodak-camera rondgelopen? Het Kodak-momentje was dan ook een begrip. Maar, merken als Canon en Pentax hebben het bedrijf inmiddels ingehaald als het op fotografie aankomt. Om de activiteiten weer een boost te geven en de naamsbekendheid weer op niveau te brengen gooit Kodak het over een andere boeg.

Het bedrijf laat weten volgend jaar, in 2015, met eigen smartphones en tablets te komen. Het gaat om toestellen die draaien op Android en volgens de fabrikant ideaal zijn voor het maken van foto’s en video’s. Zowel de hardware als software voor de camera moet van premium kwaliteit zijn, zonder aan de basisfunctionaliteit van een smartphone of tablet in te leveren.

Voor de productie en ontwikkeling van de smartphones en tablets gaat Kodak een samenwerking aan met de Bullit Group. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor onder meer de robuuste Caterpillar-smartphones en heeft dus al wat ervaring in de markt. De eerste smartphone van Kodak wordt tijdens CES 2015 getoond en moet in de eerste helft van 2015 nog op de markt verschijnen. In de tweede helft van het jaar kunnen we de eerste tablet verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.