Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G Pad 8.3 GPe krijgt Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 10:23 CategorieAndroid

Een aantal mensen met een LG G Pad 8.3 Google Play Edition heeft laten weten onlangs de Android 5.0 Lollipop-update te hebben gekregen. De update rolt nu uit naar iedereen, maar het kan nog een tijdje duren voordat je zelf de update binnenkrijgt.

LG G Pad 8.3 GPe

Mocht je een apparaat van Google thuis hebben liggen, dan is de kans groot dat je al Android 5.0 Lollipop op je tablet of smartphone hebt staan. Al is dat niet zonder slag of stoot gegaan. Maar wij zijn niet de enige met problemen: over heel de wereld klagen mensen dat ze problemen hebben met het nieuwe besturingssysteem. Toch weerhoudt Google dat er niet van door te gaan met de uitrol ervan. Google-apparaten krijgen vrijwel altijd de updates sneller binnen dan andere fabrikanten, dus de update voor de G Pad 8.3 GPe is nog optijd.

Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan, melden er zich toch al enkele LG G Pad 8.3 GPe-gebruikers op Twitter en het ontwikkelaarsforum XDA met de boodschap dat ze onlangs de Lollipop-update hebben ontvangen. Er is ook geen volledige changelog beschikbaar, waarin specifiek vermeld wordt wat de speciale aanpassingen zijn voor de G Pad 8.3 GPe. In plaats daarvan krijgen de gebruikers dezelfde melding als iedereen met een Nexus-apparaat: een nieuwe visuele stijl, Smart Lock, prioriteitenmodus, betere beveiliging, et cetera.

Mocht deze uitrol met dezelfde tijdlijn werken als Google aanhoudt voor de Nexus-apparaten, dan krijgt de eerste één procent de update binnen 48 uur nadat de update beschikbaar is. Vervolgens kost het een week of twee voordat de teller staat op 25 procent en gaat de uitrol op dat tempo door totdat alle tablets voorzien zijn van Android 5.0 Lollipop. Dat betekent dus dat de kans groot is dat je nu nog geen update zal zien verschijnen en dat het een tijdje kan duren voordat je aan de beurt bent. Maar dat beetje geduld is vast nog wel op te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.