Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop draait op 0,1% van de Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2014, 8:29 CategorieAndroid

Google heeft nieuwe cijfers bekendgemaakt over de verdeling van de Android-versies: Jelly Bean is veruit nog de meest gebruikte versie. En Android 5.0 Lollipop? Die moet het doen met een marktaandeel van 0,1 procent.

Android  4.1, 4.2 en 4.3 (Jelly Bean)

Google deelt op regelmatige basis cijfers over het gebruik van de verschillende Android-versies die in omloop zijn, zodat iedereen kan zien welke versies er populair zijn (en ontwikkelaars bijvoorbeeld weten voor welke versie zij hun apps het beste kunnen klaarstomen). De cijfers van de afgelopen week (24 november tot 1 december) zijn binnen: Android Jelly Bean is veruit nog de meest gebruikte versie. Google bepaalt de cijfers aan de hand van Android-apparaten die de Google Play Store bezochten in de week van de meting.

Google berekent die cijfers helemaal terug tot aan Android 2.2 Froyo; die versie heeft nog maar 0,5 procent van de Android-markt in handen. Daarna volgt Ice Cream Sandwich, Android 4.0, met 7,8 procent. Met 9,1 procent staat Android 2.3, beter bekend als Gingerbread, op de derde plek van de meest gebruikte Android-versie. Android 4.4 KitKat staat op een ferme tweede plek, met 33,9 procent van het aantal Android-apparaten. Android 4.1, 4.2 en 4.3, die gezamenlijk staan voor Jelly Bean, wint met 48,7 procent.

Ter vergelijking: Android 4.4 KitKat stond vorige maand nog op 30,2 procent, dus die versie is licht in populariteit aan het stijgen. Android 5.0 Lollipop is nog niet in de cijfers terug te vinden, met dat 0,1 procent marktaandeel. Die versie van het besturingssysteem moet dus nog heel wat werk verrichten om populairder te worden. Maar goed, Google is nota bene nog bezig met de uitrol van het nieuwe Android. Ook werkt het bedrijf aan oplossingen voor de problemen die zijn opgedoken. Dus over een paar weken zien we vast verschil.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.