Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mazec is een iOS-toetsenbord dat je handschrift ontcijfert

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2014, 10:30 CategorieApplicaties

Met het toetsenbord Mazec kun je je handschrift omzetten in een normale, leesbare tekst – of je laat het er gewoon bij zitten. Het is in elk geval een handig toetsenbord dat kan lezen wat je met je vingers schrijft en omzet in getypte letters waar nodig.

Mazec

Lang leve de moderne technologie, waar zelfs mensen met een niet-te-lezen handschrift aan de bak kunnen als journalist; van die mensen die dan roepen: “Ik heb wel het handschrift van een dokter, maar niet z’n salaris”. Voor die mensen is het maar goed ook dat ze werken met (digitale) toetsenborden, want anders had niemand kunnen lezen wat ze nou op papier krabbelden. Mocht je dat toch willen blijven doen, dan zijn er gelukkig alternatieve toetsenborden op het iOS 8-platform, waar je gekrabbel vanzelf in tekst wordt omgezet.

En dat is precies wat Mazec doet. Dit toetsenbord uit het oosten van de wereld ontcijfert wat je op het scherm krabbelt en zet het om in leesbare tekst wanneer dat nodig blijkt. Helaas ondersteunt dit toetsenbord de Nederlandse taal nog niet. Maar wanneer je toch vaak in het Engels tikt en je afvraagt hoe dat eventueel sneller zou kunnen, dan kun je een toetsenbord als Mazec overwegen. Het kan na verloop van zelfs je teksten gaan voorspellen wanneer je vaak dezelfde dingen zegt, dus ook dat is pure tijdswinst.

Er is zelfs een optie die je handschrift direct, van gekrabbel naar echte letters, omzet, zodat je binnen no-time dat belangrijke e-mailtje hebt beantwoord, terwijl je in de andere hand je ontbijt nog vast hebt. De applicatie werkt zowel op de iPhone als de iPad en hoewel-ie geoptimaliseerd is voor iPhone 5, heb je wel degelijk iOS 8 nodig om gebruik te kunnen maken van het toetsenbord (aangezien Apple toen pas de optie introduceerde). Mazec is geen gratis download, maar kost je eenmalig 4,49 euro en is via de onderstaande link te downloaden.

  • Mazec
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.