Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met appLOUD krijgt de muzikant wat voor je concertopname

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 14:03 CategorieApplicaties

Op iOS is er een app verschenen waarmee je live muziek kunt delen en waar de muzikant in kwestie ook nog eens wat mee kan verdienen. Je deelt het binnen het sociale netwerk van appLOUD en kunt daar ook geld doneren; zie het als een klein crownfunding-netwerk.

appLOUD

Muzikanten verdienen tegenwoordig het meeste aan concertoptredens, aangezien de markt voor cd’s redelijk is ingestort (maar de markt voor digitale muziek gelukkig nog aantrekt), en alle middelen die hen extra geld op kunnen leveren zijn meer dan welkom. Zij hebben nou eenmaal geld nodig om te kunnen doen wat ze willen doen, waar jij, als fan, dan ook weer van kunt profiteren. Met de app appLOUD kun je nu je steentje bijdragen aan het succes van je favoriete artiest én heb je een excuus je phablet uit je zak te halen tijdens een concert.

Wanneer je een video hebt gemaakt van een nummer tijdens een concert, kun je hem gemakkelijk uploaden binnen het netwerk van appLOUD. Vervolgens vul je wat tags in en koppelt het systeem automatisch de juiste artiest aan de video. Daarna verschijnen er knoppen waarmee je geld kunt doneren aan de artiest, concertkaartjes kunt kopen of geld kunt doneren aan het favoriete goede doel van de artiest. Zie het als een soort klein crowdfunding platform voor de mobiele generatie, die het gat opvult dat een platform als Kickstarter achterlaat.

De oprichters hebben veel tijd en moeite in gesprekken met muzikanten, managers en labels gestoken, om de app zo goed als mogelijk en naar iedereens wens vorm te geven. Dit is nou echt een applicatie waarmee je je favoriete artiesten kunt steunen in tijden van nood, waar streamingdiensten steeds populairder worden en waar artiesten claimen te weinig geld voor hun werk te krijgen. Nu kun je dus tijdens een concert niet meer klagen dat er iemand voor je neus opeens z’n phablet of smartphone uit z’n zak haalt. Want het is voor een goed doel.

  • appLOUD
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.