Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert lading MSN-apps op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 22:17 CategorieAndroid

Microsoft heeft vandaag een flinke lading MSN-apps gelanceerd, zowel op Android als iOS. Alle apps zijn gratis te downloaden en vallen onder het Bing-label. Hoewel de term MSN misschien achterhaald klinkt, is het nog steeds een populair online portaal.

MSN-apps op Android en iOS

In een poging om een vruchtbaar bedrijf binnen meerdere mobiele ecosystemen te worden, lanceert Microsoft vandaag een lading met nieuwe apps voor zowel Android als iOS. De apps vormen samen als geheel het populaire online portaal MSN, dat je wellicht beter kent als chatprogramma op je pc, waar dagelijks nog miljoenen mensen op af komen om het laatste nieuws over sport, het weer, eten en drinken, geld, gezondheid en over de rest van de wereld te lezen. En de apps zijn onderverdeeld in die categorieën.

Afgelopen september gaf het bedrijf uit Redmond al aan deze stap te willen maken en voor het einde van het jaar af te ronden en zo te zien is het Microsoft gelukt. Hoewel de naam MSN, Microsoft Share Network, misschien een beetje achterhaald klinkt, komen er toch zo’n 400 miljoen mensen dagelijks op af om dus weer helemaal op de hoogte te zijn van wat er in de wereld speelt. Dat Microsoft nu ook z’n apps op andere platformen dan Windows en Windows Phone uitbrengt, is eigenlijk niets meer dan logisch; er is zó veel potentie.

We zijn ook blij om te zien dat we niet zomaar met gemakkelijke ports van de Windows-applicaties te maken hebben. Microsoft heeft de moeite genomen om naar de unieke functies van een platform te kijken; zo kun je met de gezondheids-app op iOS 8 je stappen, diëten en cardiotrainingen bijhouden en al die informatie wordt weer gekoppeld aan het HealthKit-platform van Apple. Via deze Microsoft-website kom je uit op een pagina waar alle apps vermeld staan. Klik je op een app, dan krijg je de keuze voor welk platform je hem wil hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.