Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont Windows 10 voor consumenten op 21 januari

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2014, 10:38 CategorieBesturingssystemen

Eerder deze week verscheen het bericht dat we Windows 10 pas in de herfst van 2015 kunnen verwachten maar voor dat het zover is deelt Microsoft eerst nog wat nieuwe details. Vandaag heeft het bedrijf uit Redmond uitnodigingen verstuurd voor een persevenement dat op 21 januari plaatsvindt.

Op 21 januari zal Microsoft meer details vrijgeven over de consumentenversie van Windows 10. Een aantal maanden geleden liet Microsoft de belangrijkste nieuwe features en functies van het besturingssysteem al zien maar werd er nog maar weinig aandacht besteed aan wat er daadwerkelijk voor consumenten verandert.

De verwachting is dat Microsoft op 21 januari onthuld hoe Windows Phone, Windows RT en de normale Windows-versie in één nieuw besturingssysteem verwerkt worden. Een belangrijk onderdeel hiervan is Continuum, de nieuwe Windows 10-functie die een adaptief homescreen verzorgt. Dit homescreen past zich aan aan het apparaat dat gebruikt wordt. Ook wordt er aandacht besteed aan de integratie van de digitale assistent Cortana en krijgen we het vernieuwde startmenu, dat deels in traditionele vorm terugkeert, te zien.

Na de presentatie op 21 januari brengt Microsoft waarschijnlijk een nieuwe preview uit die gratis gedownload kan worden. De uiteindelijke versie van Windows 10 wordt pas in de herfst van 2015 verwacht.

Lees meer over Windows 10 op tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.