Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt aan streamingdienst voor games en apps

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2014, 16:58 CategorieApplicaties

Microsoft test momenteel intern, met het Arcadia-team, een streamingdienst voor games en apps. Dit is niet de eerst keer dat we dat horen. Begin september kwam ook al naar buiten dat Microsoft daarmee bezig is.

Microsoft Arcadia

Microsoft heeft het al eens eerder naar buiten gebracht: het bedrijf is op zoek naar manieren waarop ze geld kunnen verdienen met het Windows-platform. Nu bestaan er al een aantal abonnementen, zoals Office 365, Xbox Live en OneDrive, maar het bedrijf uit Redmond heeft nog wat in het vooruitzicht liggen. Een project onder de naam Arcadia, waarmee Microsoft zowel games als apps wil streamen naar Windows-platformen. Arcadia is een project dat is doorontwikkeld vanuit Rio, dat we begin september al even voorbij zagen komen.

Nu blijkt dat het project, dat draait op de cloudtechnologie Azure, ook van Microsoft, niet alleen games, maar dus ook apps kan streamen. Het gaat dan met name om Android- en iOS-apps, die Microsoft dus vanaf een ander platform wil laten draaien op Windows. Nu blijkt dat het idee om Android-apps op Windows-platformen te laten draaien in de koelkast is gezet – maar Microsoft is nog steeds op zoek naar een manier waarop dat wel kan en dat is dus mogelijk met de huidige technologie op basis van streamen en cloudplatformen.

Uit enkele vacatures van Microsoft blijkt dat het bedrijf ook op zoek is ontwikkelaars die ervaring hebben met niet-Windows-platformen. Dat kan dus twee dingen betekenen: wellicht wil Microsoft Project Arcadia ook op Android en iOS laten draaien of het bedrijf is op zoek naar mensen die kunnen assisteren in het ontwikkelen van Windows-apps, die ook draaien op andere platformen van Microsoft; een richting waarin Microsoft al een tijdje goed op weg is. Wanneer we iets van het project te zien krijgen, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.