Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft zoekt user interface-talent voor Windows

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2014, 11:28 CategorieWindows

Microsoft heeft een vacature online gezet, waarin staat dat het bedrijf uit Redmond op zoek is naar een user-interface-talent voor Windows. Dit talent zou die user interface-ervaring van het kleine scherm van onder andere de Lumia 1520 moeten overbrengen naar het grote scherm.

Windows 10

Mocht je iets met software engineering hebben en houd je van grote displays? Dan is Microsoft op zoek naar je. Het bedrijf uit Remond is namelijk op zoek naar een user interface-talent dat Windows op pc’s, tablets, gaming hardware (zoals de Xbox) en smartphones en phablets kan samenbrengen. Het gaat hier dan met name om Windows 10: Microsofts eerste Windows-versie die daadwerkelijk de dezelfde ervaring over meerdere platformen wil aanbieden. En tot nu toe lijkt Microsoft daar redelijk in te slagen, maar mist het bedrijf nog iemand.

Dus ben je iemand die van technologie en multi-device-scenario’s houdt en de passie heeft om een next generation user experience te ontwikkelen, dan kun je Microsoft helpen de ‘ware potentie’ van Windows Phone te ontgrendelen en deze van het kleinere scherm uit te laten breken. Daarvoor moet je wel zes jaar codeerervaring hebben in C/C++. Er zijn momenteel heel wat Windows Phone-smartphones op de markt, maar Microsoft heeft ook de Luma 1520, met een scherm van zes inch. Die lijkt het meeste op de populaire phablets van dit moment.

Alleen qua formaat dan, aangezien Windows (Phone) nog een lange weg te gaan heeft als het om populariteit van het platform gaat. Maar aangezien phablets momenteel gigantisch populair zijn, is dit wel het moment voor Microsoft om toe te slaan en het (mobiele) Windows-platform de zet te geven die het nodig heeft. Het bedrijf is dus op zoek naar de grote volgende stap en Microsoft gelooft erin dat de dynamische Live Tiles het platform vooruit brengt en daarmee smartphones, phablets, tablets, laptops en pc’s samenbrengt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.