Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Motorola bezig met Nexus 6-achtige Droid-phablet’

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2014, 16:12 CategorieAndroid

Naar verluidt is Motorola bezig om zelf met een Nexus 6-achtige Droid-phablet op de proppen te komen, met 4GB aan werkgeheugen. Verder zou het apparaat een Snapdragon 810-processor krijgen en zou het toestel in 2015 op de markt moeten verschijnen.

Motorola Droid-phablet

Veel mensen zien de Google Nexus 6 als een mooi afscheidscadeau van Motorola, aangezien de fabrikant inmiddels weer is overgenomen door Lenovo. Ondanks het feit dat veel mensen toch kritiek hebben op het toestel, zoals het idee dat de Nexus 6 te snel op de markt is gebracht en niet aanvoelt als een Nexus-apparaat, kan het apparaat toch rekenen op succes en liefde vanuit de Android-gemeenschap, dankzij het gigantische scherm van bijna zes inch en de snelle Snapdragon 805-processor die onder de motorkap zit.

Kort na de lancering van de Nexus 6, lanceerde Motorola zelf ook nog een toestel: de intrigerende Motorola Droid Turbo. De Droid Turbo is in essentie hetzelfde toestel als de Nexus 6, maar dan minder log en groot. Dat weerhoudt Motorola er niet van wederom met een Nexus 6-look-a-like op de proppen te komen. Tenminste, als we de laatste geruchten mogen geloven. Die spreken namelijk van een toestel die qua vorm meer op de Google Nexus 6 lijkt – de fabrikant zou dus voornemens zijn zelf ook met een phablet op de markt te komen.

En al snel ook: ergens in 2015. Waarschijnlijk heeft een Motorola-medewerker z’n mond voorbij gepraat, aangezien het bedrijf zelf niets heeft aangekondigd en die geruchten komen toch vaak ergens vandaan. De Droid-phablet wordt even groot als de Nexus 6, maar zal veel betere hardware krijgen dan het bakbeest waar Google momenteel de lijsten mee domineert. Naast een 5,9 inch Quad HD-scherm, krijgt de phablet ook een Snapdragon 810-processor, 4GB aan werkgeheugen met 64-bit. Mid 2015 moet-ie op de markt verschijnen.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.