Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NES30: moderne retrocontroller voor touchscreenapparaten

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2014, 20:05 CategorieAccessoires

Ben je op zoek naar een toffe retrocontroller voor je gamingsessies op je tablet? Dan is de NES30 wellicht iets voor jou. De NES30 is een Bluetooth-controller die je op je Android- en iOS-apparaten kunt aansluiten, waarna je meteen kunt beginnen met gamen.

NES30

Gamen op je tablet is leuk en dankzij de steeds krachtigere hardware, ontstaan er ook steeds mooiere en ingewikkeldere spellen. Spellen die eigenlijk een normale of uitgebreide controller behoeven, omdat de simpele touchscreen-besturing vaak niet volstaat. Het geeft weinig feedback en geeft je niet echt het idee de controle over hetgeen wat er op het scherm gebeurt te hebben – tenminste, dat is vaak mijn ervaring met mobiele games en ik heb er inmiddels echt heel veel gespeeld voor mijn werk. Het werkt gewoon nét niet optimaal.

Gelukkig zijn er een hoop Bluetooth-controllers op de markt, maar er moet maar net eentje tussen zitten die je leuk vindt, die lekker in de hand ligt en die wel degelijk de feedback geeft die je nodig hebt tijdens het spel (en een reden waarom console gaming nooit helemaal dood zal gaan, naar mijn mening – maar dat is een andere discussie). Mocht je nou de NES-controller echt helemaal te gek vinden, dan kun je eens de NES30 gaan uitproberen. Dat is een Bluetooth-controller in de vorm van een NES-controller, die uit de jaren tachtig.

Puristen zullen wellicht wat te klagen hebben: in plaats van twee, heeft deze controller vier actieknoppen. Maar goed, vandaag de dag hebben games nou eenmaal meer knoppen nodig om alles gedaan te krijgen, in vergelijking met de jaren tachtig. Deze controller is verkrijgbaar in de bovenstaande kleur en ook in de originele Famicon-kleur (zoals de NES in Japan heet) en werkt met Android- en iOS-touchscreenapparaten, maar ook met Windows en Mac. Je kunt er zelfs een Wii-spel mee besturen. Check deze site voor meer info.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.