Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nest-thermostaat straks te besturen met Google Now

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2014, 12:30 CategorieAccessoires

Straks is het mogelijk de Nest-thermostaat te besturen met je stem, via Google Now. Maar dat is nog niet alles wat je te wachten staat. Hoe tof zou het zijn wanneer Google uitrekent hoe ver je van huis bent en alvast de verwarming aanzet?

Google Now en Nest

Het lijkt erop dat Google ons bijna de Nest-thermostaat met onze Android- en iOS-apparaten kan gaan laten besturen, via de digitale assistent Google Now. Dat betekent dat we straks via onze tablets, phablets en smartphones de temperatuur bij ons in huis kunnen regelen door bijvoorbeeld Google Now het commando te geven dat de temperatuur omhoog of omlaag moet gaan. Wil je alvast een voorproefje van hoe dat eruit komt te zien, dan kun je nu alvast aan je tablet vragen of-ie de temperatuur wil wijzigen (alleen in het Engels).

Wanneer je vraagt of Nest de temperatuur op twintig graden wil zetten met het commando “[OK Google] Set Nest to twenty degrees“, dan hoor je de vertrouwde stem uitspreken dat dat goed is en dat ze de temperatuur aanpast. Maar op het scherm zie je de boodschap dat er geen thermostaat gevonden is en dat de opdracht dus mislukt is. Wanneer je op die boodschap tapt, word je naar een pagina gestuurd waarin uitgelegd staat wat je met Nest kunt doen. Geeft je vervolgens aan dat je dat wel een goed idee vindt, dan krijg je een 404-error te zien.

Die pagina bestaat dus nog niet. Als we kijken naar hoe ver de technologie al gekomen is, dan moet een dergelijke functie helemaal niet meer als een verrassing komen. Maar omdat het dan weer één van de eerste in z’n soort is, voelt het toch nog een beetje futuristisch. Wij zien het in elk geval wel zitten. Ook zou het enorm tof zijn dat Google kan uitrekenen hoe lang het nog duurt voordat je thuis bent en alvast de verwarming aanzet, zodat het huis lekker warm is wanneer je thuiskomt. Klik hier voor meer informatie over Nest.

  • Delen:

Reacties

  1. Marcel
    15 december, 2014 om 14:09

    Handig als je inbreker bent. Als de (Nest) CV opeens aanslaat weet je dat nog een half uurtje de tijd heb voordat je weg moet wezen :).

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.