Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe draadloze lader moet tablets sneller opladen

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2014, 10:45 CategorieHardware

Draadloos opladen is al jaren een onderwerp van gesprek maar tot op heden hebben we maar weinig tablets zien verschijnen die ook daadwerkelijk draadloos opgeladen kunnen worden. Toch moet daar binnenkort verandering in komen, mede doordat het draadloos opladen sneller kan dan het laden middels een kabel. Dat is althans wat de makers van Freescale beloven.

Freescale is een nieuwe draadloze oplader voor tablets en smartphones die volgens de makers drie keer zo snel kan laden als de huidige oplaadmogelijkheden, bijvoorbeeld een usb-aansluiting. De opladen heeft een vermogen van 15W, terwijl het opladen van je gadget middels de usb-poort met 5W vermogen plaatsvindt. Meer vermogen betekent sneller laden, iets dat bezitters van tablets maar al te graag zien gebeuren. Momenteel moet een tablet gemiddeld een nachtje aan de lader om volledig opgeladen te zijn maar volgens de makers van Freescale kan dit teruggebracht worden tot een paar uur.

De Freescale maakt gebruik van de Qi-standaard, één van de meest gebruikte standaarden voor het draadloos opladen van gadgets als tablets en smartphones. Vorig jaar hebben we diverse Qi-accessoires aan een review onderworpen in combinatie met de Google Nexus 7 (2014). De Freescale moet in het eerste kwartaal van 2015 op de markt verschijnen maar een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Stefan
  09 december, 2014 om 15:14

  Zie anders een heel lang draad op de foto ;-)

  • Martijn Chel
   09 december, 2014 om 15:54

   Ok ok.. :) Stockfoto..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.