Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia HERE Maps te vinden in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2014, 12:15 CategorieAndroid

Het heeft even mogen duren, maar vanaf vandaag kun je eindelijk de Nokia HERE Maps-applicatie downloaden vanuit de Google Play Store. De iOS-versie van de app kun je in het begin van 2015 verwachten.

Nokia HERE Maps

Nokia heeft bekendgemaakt dat iedereen met een Android-apparaat, waar minstens Android 4.1 of hoger op staat, de bèta van Nokia HERE Maps kan downloaden vanuit de Google Play Store. Voorheen kon je de app wel op je Android-tablet zetten, maar dan via een minder officiële weg. Daarvoor was het alleen mogelijk voor mensen met een Samsung-tablet of – smartphone. De reden dat Nokia niet meteen de HERE Maps-applicatie voor iedereen uitbracht, is omdat het bedrijf eerst wilde testen of alles wel naar behoren zou werken.

Nokia heeft zich daarmee aan de belofte gehouden dat iedereen met een Android-toestel, nogmaals: vanaf Android 4.1 of hoger, van de HERE Maps-applicatie gebruik kan maken. HERE Maps is vooral interessant voor de mensen die liever hun kaarten offline opslaan – en dat kan met Nokia’s software. Je kunt zelfs een heel land downloaden, mocht dat nodig zijn. In tegenstelling tot Google Maps, waar het enkel mogelijk is een klein gedeelte van een gebied te downloaden (of soms helemaal niets). Dat maakt deze app toch zeer welkom.

Mocht je nou een iOS-apparaat hebben, dan moet je nog even wachten op je Nokia HERE Maps-versie. Nokia kondigt namelijk meteen aan dat de iOS-versie van de applicatie pas begin 2015 zal uitkomen. Een reden geeft het bedrijf er niet voor. Over het algemeen zijn de mensen, die al hebben meegedaan aan de testperiode op hun Samsung-toestel, positief te spreken over Nokia HERE Maps. Mocht je nou zelf ook benieuwd zijn, dan kun je de kaartenapplicatie via de onderstaande link vanuit de Google Play Store downloaden.

Update: Veel Android-tablets blijken nog niet compatibel met de app. Of er bredere ondersteuning uitgerold wordt is nog niet duidelijk.

 • Nokia HERE Maps
 • Delen:

Reacties

 1. peter
  11 december, 2014 om 12:31

  Here maps niet compatibel met Acer tab 8 A1 840fhd

  • Martijn Chel
   11 december, 2014 om 13:04

   Inderdaad, veel tablets helaas nog niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.